Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Manželka šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha (67) je velkou milovnicí a chovatelkou koní. Zdeňka si nyní může konečně oddychnout, má doma zpět jednoho z nich, který potřeboval operaci. Tu mu v Česku odmítli udělat, a tak se museli manželé pořádně plácnout před kapsu a pomoc najít v Německu.

Zdeňka je majitelkou malého ranče v Líšnici, kde chová koně. Jeden z jejích milovaných ale kulhal a kvůli artróze třetího stupně byla jeho operace nevyhnutelná. V Česku ovšem zákrok odmítli z důvodu náročnosti udělat. Zdeňka tak našla u našich západních sousedů kliniku, která se specializuje na pohybový aparát koní.

Operace ale nebyla vůbec nic levného. „Missis Star, vítej doma. Po operaci karpu je zase doma. Tak teď jen rehabilitace a za 6 týdnů pomalu procházky. Operace byla na klinice v Berlíně, cena 12 tisíc euro. Ale tenhle kůň si to zasloužil. Děkuji celému týmu kliniky, byli jste skvělí,“ napsala na sociální síti Zdeňka. Celý zákrok tak v přepočtu vyšel na více než 300 tisíc korun.

Zmíněný ranč je otevřený i veřejnosti. Zdeňka Pohlreichová zde pořádá různé semináře, akce a také příměstské tábory pro děti.

Reklama

Další články

Načítám