Hlavní obsah
Článek

Populární televizní hlasatelka Milena Vostřáková (†77), která podlehla začátkem července zákeřné infekci, dokázala svého muže, scenáristu a dramaturga Jiřího Blažka (79), pěkně potrápit. "Milenka mě trestala mlčením. Odjela na tři měsíce na chalupu a já za ní nesměl," svěřil se vdovec po slavné usměvavé televizní hvězdě a popsal i detaily jejího smutného skonu. "Tři týdny byla v umělém spánku," uvedl.

"Trvalo to devět týdnů. Mysleli jsme spolu s Milenčinou dcerou Annou, že ji z toho v Motole dostanou. Ptali se nás tam, jestli Milena nebyla u řeky Orinoko a nechytila tam exotickou infekci. Stav se jí zhoršoval, ležela na JIP," svěřil se Blesku Blažek. "Když tam tak ležela s kapačkami, vztáhla jednou ke mně ruku a řekla: Jirko, choď častěji, třeba mě už neuvidíš. Neměla vůbec chuť k jídlu. Byla na umělé výživě. Jednou v sobotu jsem tam přišel, a už jsem ji na pokoji nenašel. Přitížilo se jí, a odvezli ji na ARO," vzpomínal s pláčem dramaturg na poslední dny života své milované ženy.

"Byla uspaná tři týdny, už se nikdy neprobudila. Chodil jsem tam, hladil jí ruku, ale byla nehybná. Byla i na dialýze, protože jí selhávaly ledviny. Bylo to moc špatné, přibývalo kolem ní přístrojů. Když jsem přišel sedmého července, přístroj ukazoval, že má tep 165 a tlak 64 na 45. Večer zemřela. Zažil jsem smrt otce i maminky, oba jsem miloval, ale tohle bylo horší," dodal stále zdrcený vdovec. S Vostřákovou se přišlo při pohřbu rozloučit mnoho jejích kolegů.

Související témata:

Další články

Načítám