Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Chtěla se vyhnout oslavám vánočních svátků a se zlou se potázala. Herečka Mahulena Bočanová (57) zmizela už před svátky s dcerou Marinou na Kanárské ostrovy a myslela si, že se v teple oslavám vyhne. Teď bude muset Vánoce oslavit dodatečně.

„Snažila jsem se ‚vyjebat s Vánocemi‘ a se vším, co k nim patří, a odletěly jsme už v půlce prosince na tři neděle na Tenerife. Dokonce jsme měly na kuchyňské lince i mini, pidi umělý vánoční stromeček, pod který jsem jí nadělila 24. 12. nějaké čokolády a pastelky a další drobnosti. Ovšem vánočně nezabalené,“ popisovala Bočanová.

Musela ovšem uznat, že to byla chyba. „Zkrátka a dobře, u Mari v hlavičce vůbec Vánoce neproběhly a nonstop se po návratu ptala, kdy už přiletí ten Ježíšek. A tisíckrát denně. Do toho začala ta příšerná chumelenice a Mari ví, že Ježíšek chodí, když sněží. Nic mi nehrálo do noty, když jsem jí tvrdila, že už Vánoce byly. Zkrátka Vánoce se ošidit nedají. Obzvlášť, když žijete s autistou. Pro Mari je nutná rodina, kapr, výzdoba, vaření, pečení, pohádky, čekání na tmu a na zvoneček,“ pokračovala herečka.

Vše nakonec dopadne tak, že Mahulena bude muset Vánoce doma udělat, i když o téměř dva měsíce později. „První volný termín, kdy může celá rodina, je 15. 2. A tak já peču cukroví, 14. 2. ozdobíme strom a udělám polívku, sousedka salát a jedna dobrá duše mi 13. 2. do divadla přiveze dva kapry a jikry a mlíčí. Dárky už jsem zabalila. A 15. 2. pojede na televizi na smyčku Anděl Páně a pojedeme Ježíška i se sousedy, jak se patří, celá famílie. A už nikdy na Vánoce nepoletíme k moři,“ sype si popel na hlavu Mahulena, která by pro lásku k dceři udělala cokoli.

Reklama

Další články

Načítám