Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Neměla tušení, že na přednášku o zdravé výživě dorazí i média, tak to s líčením nepřeháněla. „Nemám žádný make-up ani pudr, použila jsem jen řasenku a rtěnku,“ vysvětlila Super.cz producentka Olga Menzelová (46). Pleť bez vrásek tak kontrastovala s šedou hřívou. Vlasy si přestala barvit před dvěma lety.

To, že má mladistvou pokožku, rozhodně není zadarmo. „Musím o ni hodně dbát, trpím na atopický ekzém, takže mám pleť hodně suchou. A na to jsou dobré nejen krémy, ale právě i zdravá výživa. Léta dodržuji přerušované půsty. Vnímám to jako návrat ke kořenům. My žijeme v takové době hojnosti. Máme všeho dost a vybrat, co vlastně jíst a jaké doplňky, je strašně těžké,“ míní.

„Naše tělo je úžasná chemická továrna a musíte vědět, jak ji vyladit. Anebo když se dostanete do nějaké formy, tak jak ji udržet. Skloubit to s každodenním životem, aby člověk zvládal práci, děti a do toho dobře a pravidelně jedl, není jednoduché. Ale jde to,“ je Olga sama důkazem.

Menzelová také popsala svůj jídelníček, který se snaží udržet v rovnováze.

„Teď jsme byli čtrnáct dní v Tanzanii, kde se mi podařilo tělo úžasným způsobem vyčistit. V tom horku a vlhkosti nemáte vůbec chuť jíst to, co jíte tady. Jedli jsme hodně zeleniny a ovoce, v podstatě žádné přílohy. Ale přesně: jak to udržet? Nemám chuť si dát v zimě k snídani ananas. Je to o rovnováze. Snažím se jíst malé porce, moje strava je hodně založená na bílkovinách, konzumuji minimum cukru, i kvůli tomu atopickému ekzému. Jím omega-3 tuky v doplňcích, avokádo, ryby,“ popsala svůj stravovací režim Menzelová.

Reklama

Další články

Načítám