Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Je to ještě náročnější, než čekaly. Zpěvačka Olga Lounová (43) se svojí navigátorkou Lilií Khousnoutdinovou (35)se opět ozvaly z Keni, kde jedou závod East African Safari Classic. Přestože se rozhodly, že nepojedou na vítězství, ale pojmou celý závod jako misi za lepší porody, nehody se jim nevyhýbají.

Terén celé trati je kvůli vydatným dešťům doslova jedno velké a hluboké bahno. Čtvrtý den závodu zvládly v tomto terénu ujet přes 30 kilometrů, když se z jejich veterána začalo kouřit. Tento závod je totiž závodem veteránů a dámy jedou v autě značky Opel Ascona A z roku 1972.

Technické problémy je přinutily zastavit, ale v tu chvíli si neuvědomily, že zastavují na kraji vesnice. Během krátké doby se kolem nich shromáždilo zhruba dvě stě domorodců, kteří začali sahat na auto i do auta. Jak říká Lilia, nebyl to vůbec komfortní pocit. Štěstím bylo, že brzy u jejich vozu zastavila posádka z Anglie. Byl to otec a syn, otec chirurg, který v Africe částečně působí.

Přestože díky této gentlemanské zastávce ztratili hodně času, nechtěli se od Olgy a Lilie hnout, dokud nepřijede záchrana v podobě servisního týmu. Pánové tuto rallye jeli už po šesté a věděli, jak na místní obyvatele, aby dav rozehnali, ale přitom nikoho neurazili. Naštěstí zanedlouho přiletěl vrtulník a obě se tak mohly jít dovnitř ukrýt a počkat, než přijede mudtruck a servisní vozidlo. Vrtulník měl celou dobu nastartovanou vrtuli, pro případ, že by se situace vyhrotila a bylo potřeba rychle odletět.

Oprava vozu na místě nebyla možná a dámy zahájily dlouhou cestu zpět na laně.

Související témata:
Dálková rallye

Reklama

Další články

Načítám