Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Spolu s kolegy Danielem Hůlkou (55)Bohušem Matušem (50), kteří se sešli na koncertě k poctě nedožitých 85. narozenin skladatele Karla Svobody (†68), měl Marian Vojtko (51) to štěstí, že mohl v minulosti s geniálním muzikantem osobně spolupracovat.

„V podstatě mě objevil, když jsem začal ještě jako student Vysoké školy múzických umění zpívat v Bratislavě Draculu, vybral si mě pro další projekt, což byl Monte Cristo, kde jsme se s Danem Hůlkou alternovali a byli jsme jediní, kteří Monte Crista hráli. Jsem šťastný, že jsem mohl takovou kapacitu zažít a spolupracovat s ní,“ vyznal se Marian.

Všeobecně si pak pochvaloval to, když může se skladateli pracovat osobně. Za sebou má už spoustu takových projektů s Michalem Davidem, Zdeňkem Bartákem a aktuálně se Zdeňkem Hrubým na připravovaném muzikálu Troja.

„Vymyslí písničky, které se hodí na můj hlas a rozsah. A ještě si společně můžeme otevřít dobrou lahev, to jde pak spolupráce sama. To by asi Andrew Lloyd Weber neřešil a nemohl bych mu zavolat do Ameriky, že se mi něco špatně zpívá. Vždycky je lepší, když skladatel žije a navíc v Čechách,“ smál se Marian.

Reklama

Další články

Načítám