Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Moderátora České televize Jakuba Železného se po zveřejnění videa, na němž je zachycen ve sporu s městskou policií kvůli špatnému parkování na pražském Václavském náměstí, zastal lékař jeho bratra Davida Železného, prof. MUDr. Jan Martínek, Ph.D. AGAF.

Uvedl, že je pravděpodobné, že příhoda s parkováním se stala „v den, či někdy v období podzimu či zimy minulého roku“, kdy s Jakubem Železným probíral prognózy ohledně zdravotního stavu jeho bratra. Byly velmi špatné.

Přestupek řidiče na Václavském náměstí

„Rád bych jen vyjádřil zásadní skutečnost, že pan redaktor Železný, o kterém je v příspěvku zmínka, prožíval v posledních měsících těžké životní období v důsledku nevyléčitelného onemocnění jeho bratra Davida. (Dodávám, že sám pan redaktor Jakub o mém mailu neví a nikterak jej neinicioval.) Od podzimu 2022 jsem měl, spolu s jinými kolegy, Davida ve své péči a snažili jsme se pomoci, přičemž se jednalo o tragickou Boží loterii, kdy relativně mladý člověk, mající rodinu s malými dětmi, fatálně onemocní, diagnóza přijde pozdě a vy, jako lékař, působíte již pouze na duši, pečujete o příznaky, ale vlastně zásadně neoddálíte a neovlivníte tragický osud,“ stojí mj. v dopise, který uveřejnily Seznam Zprávy.

David Železný zemřel na konci února ve věku 53 let.

Video, které bylo pořízeno na konci loňského roku, zveřejnila městská policie v pondělí, a to v rámci prevence, aby informovala o různých incidentech při řešení přestupků, jak uvedla pro Novinky.cz. Strážníci na něm upomínají Železného, který na Václavském náměstí špatně zaparkoval své audi a poté ještě popojel na přechod pro chodce. Se strážníky se dohadoval, a když odjížděl, neměl bezpečnostní pás.

Moderátor ve videu strážníkovi vyčítá arogantní chování a lhaní, on naopak nechce spolupracovat při podepisování složenek. „Udělám křížek a kolečko, to je třeba můj podpis,“ říká.

„Snaha vyřešit banální dopravní přestupek upozorněním a výzvou k odjezdu se rozvinula ve čtyřicetiminutový proces, který vedle strážníků zaměstnal zcela zbytečně i policisty. Ale tak každý den není ten „pravý vořechový,“ informovala městská policie na Facebooku.

Železný oproti tomu uvedl, že video bylo sestříhané a chyběl začátek. Za své chování se omluvil.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám