Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Svět v posledních dnech obletěla nemilá zpráva, že zpěvák Mark Feehilly musel ze zdravotních důvodů ukončit své působení v irském „boybandu“ Westlife. Fanynky toto oznámení jistě oplakaly a nezbývá jim než doufat, že se jejich miláček nakonec přece jen vyléčí a vrátí. Tento kvíz bude možná trochu depresivní, ale pojďme si společně zavzpomínat, kterým dalším hvězdám vleklé zdravotní problémy přerušily, nebo dokonce ukončily dobře rozjetou kariéru.

1. Začneme hollywoodskou legendou. Svou téměř 40letou hvězdnou kariéru ukončil ze zdravotních důvodů i americký herec Bruce Willis. Vybavíte si, ve kterém roce se tak stalo?
Foto: Profimedia.cz
2. Kariéru musel bohužel přerušit i jeden z členů australské hudební skupiny AC/DC, a to kvůli problémům se sluchem. Který to byl?
3. Neurologicko-psychiatrické onemocnění zvané Tourettův syndrom trápí například jednoho poměrně mladého zpěváka, který kvůli nemoci loni také přerušil své působení. Víte, který to byl?
4. U hudby ještě zůstaneme. Už několik let ze zdravotních důvodů odkládá své koncerty další legenda. Od roku 2019 bojuje nejen s Parkinsonovou chorobou, ale i s následky pádu v podobě vážného poranění páteře. Asi už tušíte, že se jedná o:
5. S Parkinsonem bojuje i hvězda filmu Návrat do budoucnosti. V roce 2022 oznámil konec kariéry herec, známý mimochodem i tím, že měří jen 163 cm. Který?
6. Kvůli roztroušené skleróze ukončila hereckou kariéru Christina Applegate. Díky kterému seriálu se nesmazatelně zapsala do televizní historie?
Foto: Profimedia.cz
7. Stejnou nemocí trpí ještě jedna herečka. Hvězda Velmi nebezpečných známostí o svém těžkém boji natočila dokonce dokument. Vzpomenete si na její jméno?
8. Rakovina na pár let zastavila akční hvězdu Vala Kilmera. Nádoru se sice zbavil, jisté dlouhodobé následky, které ho při natáčení omezovaly, ovšem měl. Víte, jaké?
Foto: Profimedia.cz
9. David Duchovny, kterého proslavily zejména seriály Akta X a Californication, v roce 2009 krátce přerušil svou kariéru, protože dobrovolně nastoupil na léčení. Z čeho se léčil?
10. Rok „na zotavenou“ si musel vzít i jeden z představitelů Spider-Mana. Potřeboval zapracovat na stavu své psychiky. Který Spider-Man to byl?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Reklama

Další články

Načítám