Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herec Lukáš Hejlík (44), kterého můžete vidět v seriálu Základka jako jednoho z učitelů, se v pondělí vrátil v čase. Po osmnácti letech zasedl do lavice základní školy v Lounech, kam jako kluk chodil.

Popovídal si se stávajícím ředitelem a učitelským sborem, ale také například se školníkem, který ve škole pracoval už za dob Lukášových studií. Pak se herec pozdravil s deváťáky, a to přímo ve třídě, kde kdysi jako žák sám sedával. Podívat se na něj přišel i jeho tehdejší třídní učitel Josef Šilhánek, který je dnes už v důchodu. „Lukášovi jsem dělal třídního v sedmé a osmé třídě a zároveň jsem ho učil matematiku. Neměl s ní problém, Lukáš byl chytrý kluk, učil se dobře. Chytrý, ale zároveň živý,“ ohodnotil jej slovy, jakými to učitelé o bývalých slavných žácích dělají, i kdyby ve škole propadali a chovali se jako zvěř.

„Chodil jsem do hokejové třídy. Takže je jasné, že jsme nebyli žádní šprti, když jsme byli věčně na ledě. Možná jsem byl o něco menší tupec než ostatní, ale žádný andílek jsem rozhodně nebyl. Na žádný konkrétní průšvih si nevzpomínám, ale vybavuju si, že jsem měl v sedmé třídě celkem 148 poznámek. Musel jsem mít kvůli nim dvě žákovské knížky,“ přiznal herec.

Lukáše můžeme momentálně vidět jako učitele v primáckém seriálu Základka. „Hraju trochu plachého učitele a navíc homosexuála Romana Sivého, který učí výtvarnou výchovu a občanskou nauku. Výtvarku bych sám učit nemohl, protože moc kreslit neumím, ale dokážu si sebe představit za katedrou. Bavilo by mě učit třeba literaturu, kterou mám rád a která je součástí mé práce,“ říká Lukáš Hejlík.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám