Hlavní obsah
Článek

Své galavečeře ve prospěch nadačního fondu Be Charity pořádá spisovatelka Bára Nesvadbová (49) už několik let. Letos ale změnila místo a hosty pozvala do neobvyklého prostředí refektáře pražského strahovského kláštera.

„Mívali jsme tradičně Národní muzeum, ale pan ředitel po nás začal chtít nájem, ale protože sto procent peněz, které na akci vyděláme, rozdělujeme mezi postižené, tak jsme poprosili pana opata. Byl tak laskav, že nám půjčil klášter zdarma,“ vysvětlila změnu místa spisovatelka.

Nejde ovšem jen o večeři, kam zve spolupracovníky a donátory nadace i své blízké kamarády. Také se zde ve prospěch fondu, jehož aktivity Bára vyčíslila, draží umělecké předměty – jako obrazy známých výtvarníků, mj. Michaela Rittsteina nebo Postu Onera, ale i zážitky. „Je to například naše představení s Lenkou Novou a Ivo Kahánkem Láskyplné večery ve Viole, večeře s profesorem Pavlem Kolářem, kdy se budou u mě doma v Měchenicích opékat buřty, anebo podepsané hokejky a dresy,“ prozradila. Později jsme se dozvěděli, že hosté byli opravdu štědří. Vybralo se přes 10 milionu korun.

Na večeři byl předepsán dress code black tie – pro dámy tedy večerní šaty. To, jak se známé ženy oblékly, se můžete podívat v naší fotogalerii. Sama Bára zvolila stříbrný model od návrhářky Tatiany Kovaříkové. „Táňa mi je ušila a před čtyřmi lety už jsem je na sobě měla. Pak si je koupila moje kamarádka, která je oblékla na karlovarský filmový festival. A protože jsem nestíhala, volala jsem jí, jestli je ještě nemá doma. Takže jsou vlastně putovní, kdoví, kdo je bude mít příští rok,“ smála se Bára.

Další články

Načítám