Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Sporťačka Novy Inna Puhajková (38) si už před časem upravila pracovní poměr tak, aby mohla pravidelně cestovat. Moderátorka nyní vyrazila na opravdu dobrodružnou výpravu. Jejím cílem se stal jedinečný ostrov Sokotra patřící k Jemenu, kde probíhá občanská válka.

O své cestě informovala Inna fanoušky na sociální síti s tím, že nebude týden na telefonu. „Následující týden budu úplně off-line, bez signálu a bez internetu, teď jsme v Abú Dhabí a zítra se chystáme do Jemenu, na ostrov Sokotra,“ svěřila se Inna Puhajková fanouškům s tím, že už se na místo velmi těší. „Dostane se tam asi 3 tisíce turistů za rok, budu tam týden, nasdílím to potom zpětně, je to něco exklusivního, myslím, že vám to udělá radost,“ svěřila se Inna od bazénu.

Na jeden den tak byla moderátorka ubytovaná v Abú Dhabí, kde si v plavkách užívala u bazénu a odkud vyrazila na dobrodružnou cestu. „Kdybych se po týdnu vůbec neozvala, tak prosím vyhlaste pátrání,“ dodala s úsměvem Puhajková, která se rozhodla fanouškům zodpovědět otázky na její cestu.

Nádherný ostrov Sokotra je známý svou přírodou, která mnohým připomíná tu z filmu Avatar. Ostrov je dokonce zapsán do přírodního dědictví UNESCO, a to díky rostlinám a živočichům, které jinde nenajdete. Bohužel v Jemenu od roku 2014 zuří občanská válka. A bezpečno tam není.

„Na pevnině ne, probíhá tam občanská válka, ale situace na Sokotře by měla být v pořádku,“ prozradila Puhajková s tím, že celý výlet zařizovala přes agenturu. „Na ostrov se dostanete jen s cestovní kanceláří, individuální výlety tam nejsou možné. Létají tam jen dvě letadla týdně, já jsem kupovala letenku v prosinci. Každý den budeme na jiném místě, kempujeme ve stanech,“ svěřila se Inna Puhajková ke své cestě.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám