Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Členové královské rodiny v neděli zavítali na tradiční velikonoční bohoslužbu konanou v kapli svatého Jiří ve Windsoru. Na místě již od brzkých ranních hodin čekaly houfy fanoušků, kteří netrpělivě vyhlíželi především krále Karla III. (75), který na místo dorazil v doprovodu své manželky královny Camilly.

Král, jehož povinnosti šly na čas stranou kvůli podstupování léčby rakoviny, kdy se stáhl z očí veřejnosti, byl očividně rád, že se opět může vidět se svými příznivci. Po příjezdu královskou limuzínou Bentley je přivítal milými úsměvy a máváním, ale po skončení bohoslužby už svým „poddaným“ věnoval čas a společně s Camillou se s nimi přišel osobně přivítat, potřást rukou a prohodit pár slov.

„Král vypadal, jako by si to náramně užíval, být zpátky mezi svými věrnými fanoušky a částečně zase i zpátky v práci,“ potvrdila pro Daily Mail přední britská odbornice na řeč těla Judi James s tím, že nechyběla ani králova typická gesta a signály dobré nálady včetně jeho oblíbeného laškování s davem pomocí jeho obočí.

„A královna Camilla byla rovněž v oslňující formě. Úsměv a zamávání, které předvedla, byly podobnými konejšivými signály, a dokonce i náznaky hrdosti na to, že se Karel III. opět vrací do veřejného života,“ dodala na adresu královny James.

Zatímco loni během své první velikonoční bohoslužby v roli krále byl Karel III. v čele „rodinného průvodu“, kdy vedl Williama, Kate i jejich děti do kaple pěšky, letos přijeli s královnou autem, aby bylo možné krále co nejvíce uchránit před viry a infekcemi během jeho léčby, jak mu doporučili lékaři.

Princ a princezna z Walesu se letos bohoslužby podle očekávání neúčastnili. Kate, která minulý týden v emotivním videu informovala veřejnost, že jí byla diagnostikována rakovina, se i nadále zotavuje v soukromí a podstupuje preventivní chemoterapii.

Zákeřná rakovina letos v královské rodině bohužel udeřila velice nemilosrdně. Jako první vyšla s touto diagnózou na veřejnost Sarah Ferguson, bývalá manželka králova bratra prince Andrewa, která se rovněž bohoslužby účastnila. Následovalo královo oznámení a poté i princeznino. Zatímco Ferguson upřesnila, že se u ní rozvinula rakovina kůže, u krále ani princezny není druh onemocnění znám.

Reklama

Další články

Načítám