Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jiří Bartoška (77) od loňska podruhé bojuje se zákeřnou rakovinou, která se mu vrátila po devíti letech. Ve společnosti se tak pochopitelně objevuje jen velmi málo. Výjimku udělal před pár dny, když s manželkou Andreou nechyběl ve Stavovském divadle, kde se udělovaly ceny Czech Grand Design za rok 2023. 

Potěšil tak všechny své kolegy i fanoušky, kteří věří, že je léčba onkologického onemocnění na dobré cestě. Bartoška nedávno oslnil diváky v seriálu Smysl pro tumor, kde jeho postava také bojovala s nádorovým onemocněním.

V době, kdy se seriál natáčel, ještě nevěděl, že se mu nemoc vrátí. Oblíbený herec a prezident karlovarského filmového festivalu diváky v seriálu dojímal i bavil svými pohotovými replikami. Samotný Bartoška si natáčení seriálu Smysl pro tumor pochvaloval. A prý mu ani nevadilo, že mu vždy před začátkem natáčení holili hlavu.

„Když má herec pocit, že ten biják bude dobrej, tak pro roli zkrátka udělá cokoli,“ řekl Novinkám Bartoška, který si s humorem sobě vlastním pochvaloval i to, že u natáčení mohl ležet.

„Geniální bylo, že jsem většinu natáčení proležel v posteli, takže odpadly všechny ty režijní pokyny typu: Teď přijď zleva, tady si sedni a pak odejdi stejnou cestou, kterou jsi přišel. Opravdu geniální role,“ říkal s úsměvem.

Reklama

Další články

Načítám