Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Je asi jen málo lidí, kteří by si nevybavili alespoň jeden hit dua MC Erik & Barbara, které v devadesátých letech bouralo hitparády. Erik Aresta se až teď vyjádřil k úmrtí své kolegyně, která navždy odešla z tohoto světa ve svých třiačtyřiceti letech.

Přestože kariéra slavného dua nebyla příliš dlouhá, zapsali se Erik Aresta a Barbara Haščáková do dějin popové hudby díky chytlavým melodiím, zajímavým textům a zpěvaččině příjemnému hlasu. Barbara později žila v Americe, DJ Erik zůstal na Slovensku, ale dobře o sobě věděli. „S Barbarou (pro mě to byla vždy Babka nebo Babulka) jsem byl v kontaktu – rozčilovali jsme se nad tím, že jsme na plakátě na koncert Maduaru, kterého se nezúčastníme, stěžovala si mi na bláznivou fanynku, která na sociálních sítích vytváří její falešné profily, posílal jsem jí občas videa z akcí, kde fanoušci zpívali naše písně, občas jsem jí poslal fotky mé dcery, ze které měla velkou radost, nebo jsme jí s Elou na narozeniny do videa zpívali Happy Birthday,“ napsal na sociální síť muzikant.

Stejně jako mnoho dalších lidí byla i pro něj zpráva o smrti Barbary velmi překvapivá. „Tu smutnou zprávu jsem se dozvěděl až z médií a její odchod je pro mě stejný šok jako pro vás. Akorát nejsem člověk, který by to chtěl nebo potřeboval sdílet veřejně. Proto jste na mém Facebooku ani Instagramu neviděli žádný příspěvek… Babka byla a bude součástí mého života, jsem a budu jí navždy vděčný za krásné roky krátké, ale o to intenzivnější kariéry. Bez ní bych ani nebyl tam, kde jsem, a bez ní bych nemohl teď pravidelně vystupovat a těšit se i po 30 letech z vaší přízně. A Barborka bude se mnou a s Ivankou stále na každém našem vystoupení, které ještě absolvujeme,“ dodal Erik Aresta.

Barbara Haščáková zemřela na Floridě 22. listopadu. Podlehla náhlé cévní mozkové příhodě. „Odešla bez bolesti. Její písně a hlas tu pro nás zůstávají a budou nám ji připomínat. Děkujeme všem, kteří na ni myslí s láskou, zejména v těchto dnech, a dají nám možnost vyrovnat se s touto zdrcující skutečností v soukromí,“ uvedli pozůstalí.

Reklama

Další články

Načítám