Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V prostorách pražského O2 universa proběhl 33. ročník hudebních Cen Anděl Coca-Cola 2023. Některé celebrity na sebe strhly velkou pozornost už na červeném koberci před zahájením televizního přenosu. Jednou z nich byla zpěvačka a herečka Rozálie Havelková, dcera Ondřeje Havelky (69).

Na hudební galavečer dorazila v pytli od kávy. Vyhlásila tak válku obchodním řetězcům. „Ten celý outfit je recyklovaný, já jsem tím chtěla inspirovat lidi k tomu, že i recyklovaná móda může být krásná, zajímavá a levná. Mám na sobě pytel, vždy mi všichni říkali, že by mi slušel i pytel,“ svěřila se Rozálie Super.cz.

„Je to pytel od kafe, který jsem jen prostřihla, a napsala jsem na něj můj postoj, že ta rychlá móda je na pytel,“ říká zpěvačka, která si koupila něco na sebe ve velkých módních řetězcích naposledy před třemi lety.

Zároveň potvrdila, že takový pytel na těle nekouše, a dokonce příjemně hřeje. „Je to příjemné, fakt, a není v tom zima. Někteří lidé si neuvědomují, že víc než 70 procent oblečení, které se ročně vyrobí, se vyhazuje. Módní průmysl je druhý nejhorší, co zatěžuje planetu. Nechápu, že to v dnešní době ještě funguje a lidé takhle nakupují. Recyklovaná móda je navíc zadarmo a jde jen o nějaký nápad a kreativitu,“ doplnila během našeho rozhovoru.

Související témata:
Recyklace

Reklama

Další články

Načítám