Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Oprah Winfrey se nedávno ukázala ve společnosti a způsobila senzaci svým vzhledem. Slavná moderátorka rok před sedmdesátkou zhubla a vypadá fantasticky. Za jejím úbytkem váhy je ale i něco jiného, než původně tvrdila.

Oprah s váhou bojuje velkou část svého života. V minulosti prohlásila, že nejvíce v životě vážila 107 kilo. Od roku 2017 také spolupracuje se skupinou na podporu hubnutí zvanou „Hlídači váhy“ a v rozhovoru s její šéfkou Simou Sistani řekla, že prostředky na hubnutí jako Ozempic (lék určený primárně pro diabetiky, který se využívá na hubnutí a je odsuzován kvůli údajným nežádoucím účinkům na zdraví - poznámka redakce), by „byly snadnou cestou ven.“ I proto jí svět tleskal, když štíhlá jako proutek dorazila na galavečer v Los Angeles. Teď šla ale Oprah s pravdou ven a přiznala, že jistý lék na hubnutí užívá.

„Nyní ho užívám, protože cítím, že ho potřebuji, jako nástroj k tomu, abych neměla jo-jo efekt. Skutečnost, že v mém životě existuje lékařsky schválený předpis na prostředky na zvládnutí váhy s tím, že zůstanu zdravá, mi připadá jako úleva, jako vykoupení, jako dar a ne něco, co se má schovávat a za co by se mi lidé měli vysmívat. Zcela jsem skončila s tím, nechat se zahanbovat od ostatních lidí a zvláště od sebe,“ řekla moderátorka magazínu People. Dále řekla, že si léky vzala například před Dnem díkůvzdání, když věděla, že bude hodně jíst a je ráda, že nakonec přibrala jen půl kila místo čtyř, protože lék tišil její hlad. A také prozradila, že chce shodit ještě tři kila, ale že to není jen o čísle.

Právě to, že moderátorka dříve braní léků na hubnutí popírala a teď přiznala, nadzdvihlo ze židle spoustu lidí. „Je to lhářka. Takže teď používá „zahanbování“ k ospravedlnění lhaní. Jo, Oprah, věříme ti,“ napsal například jeden komentující pod článkem v Daily Mail. „Jak může zastupovat Hlídače váhy, když nejde o zdravé stravování a cvičení. Jde o to mít spoustu peněz na léky určené pro lidi s vážnějšími onemocněními,“ píše jiný. „Je tak falešná,“ komentuje třetí. Další lidé pak spekulují o tom, že jde jen o byznys, protože právě skupina na podporu hubnutí by v současné době údajně mohla nabízet lék jako variantu pro lidi toužící po menší váze. Ať měla Oprah jakýkoliv důvod ke změně svého názoru, pozitivní obraz u veřejnosti si tím zrovna nevytvořila. Jedné z nejlépe vydělávajících žen světa v oblasti showbyznysu ale nejspíš ani taková kauza neublíží.

Další články

Načítám