Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Britská média aktuálně žijí kauzou spojenou s novou knihou o královské rodině s názvem Endgame. Jak už je u královských členů zvykem, k mediálnímu dění okolo sebe se nevyjadřují, a nejinak je tomu i v tomto případě. Princ (41)princezna z Walesu (42) se nyní poprvé od chvíle, kdy se kniha dostala na přetřes, objevili společně na veřejnosti.

Ve čtvrtek večer zavítali na varietní představení s královskou tematikou nazvané jednoduše Royal Variety Performance a během jejich příchodu se jim od všech přítomných dostalo úžasné podpory.

V hledišti proslulé Royal Albert Hall v Londýně si před usazením v královské lóži mohli vychutnat bouřlivé ovace vestoje. V divadle se nacházela kromě divadelních kritiků také řada politiků. Připojili se rovněž korunní princezna Viktorie Švédská a její choť Daniel. Královský pár se posléze setkal také například se zpěvačkou Palomou Faith.

Poté, co se na veřejnost dostala údajná jména dvou královských členů, kteří měli být těmi, kteří před narozením syna prince Harryho a jeho ženy Meghan řešili otázku barvy jeho pleti, se rozpoutala doslova štvanice na autora knihy Omida Scobieho. Moderátor Piers Morgan ve svém pořadu totiž vyslovil jména, která se měla objevit v nizozemském překladu knihy. Těmi, kteří se pozastavovali nad ožehavým tématem, které poprvé zmínila Meghan Markle během rozhovoru s Oprah Winfrey v roce 2021, měli být král Karel III. a právě princezna z Walesu Catherine.

Omid Scobie nyní veřejně prohlašuje a přísahá na svou rodinu, že on žádná jména v této souvislosti v knize neuváděl. Celý náklad jeho knihy obsahující i řadu dalších kontroverzních pasáží již musel být v Nizozemsku stažen z pultů a zničen. Podle vydavatele šlo o chybu v překladu.

Související témata:
Omid Scobie

Reklama

Další články

Načítám