Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nedá na ni dopustit! Šéfka resortu obrany Jana Černochová si poslední dobou oblíbila jeden svršek. Černé sako s bílou výšivkou na klopě obléká dost často. Zřejmě supluje talisman pro štěstí.

„V pořadí již 79. výročí konce války, která čítala desítky milionů obětí, jsme si tradičně připomněli na Vítkově. V této válce statečně a hojně proti německému nacismu bojovali i Čechoslováci. Ať již v odboji, nebo na zahraničních frontách,“ uvedla v souvislosti s oslavami Dne vítězství ministryně obrany.

„Buďme vděční všem těmto hrdinům za naši svobodu, svébytnost a pocit hrdosti na náš národ. Děkujeme, nezapomeneme!“ doplnila.

Významné datum si žádalo odpovídající odění, které Černochová nechtěla podcenit. Zároveň se chtěla cítit dobře a komfortně. Mohla zariskovat v novém svršku, anebo vsadit na jistotu.

Konzervativní politička zvolila tu druhou možnost. Černá kamizolka s bílou výšivkou, o které zlí jazykové tvrdí, že připomíná zdobení smutečních oznámení, tak šla znovu do světa. Poprvé se v ní ministryně obrany objevila na plese Armády ČR, kde nechyběl ani prezidentský pár EvaPetr Pavlovi.

Zatímco významná členka kabinetu Petra Fialy je ze svátečního saka nadšená, lidé její nadšení tolik nesdílejí.

„Černochová byla zase vyparáděná jako strašidlo,“ nešetřila ministryni na facebookovém profilu Petra Fialy jistá Zdeňka. „Tetka Černochová je oháknutá jako funebrák,“ přisadil si diskutér skrývající se pod jménem Medvěd Brumla.

Související témata:

Další články

Načítám