Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Jana Bernášková (43) se ve čtvrtek odpoledne ocitla nedaleko masakru na filozofické fakultě v Praze, kde řádil ozbrojený student školy. Seděla zrovna v restauraci a užívala si poklidné odpoledne, když v budově fakulty na náměstí Jana Palacha začal řádit šílený střelec.

„Seděli jsme deset metrů od filozofické fakulty a v klidu jedli dort, pili kafe a náhle zjistili, že se vedle nás přes ulici děje tato tragédie,“ líčila na Instagramu herečka známá například ze seriálu Vyprávěj.

Pak už jen bezmocně sledovala, co se venku děje. „Koukali jsme z okna na pobíhající studenty na římsách a nemohli jim nijak pomoci. Celá restaurace se zastavila a začala se hromadně modlit. Ano. Věřící, nevěřící… Všichni se modlili za rychlý konec a za všechny duše, které bohužel zemřely. Všem pozůstalým upřímnou soustrast,“ dodala šokovaná Bernášková, která v restauraci zůstala několik hodin, než mohla společně s ostatními hosty bezpečně odejít.

Na univerzitě střílel student, ten v budově na náměstí Jana Palacha v Praze zastřelil čtrnáct lidí a další desítky zranil. Později během přestřelky s policií spáchal sebevraždu.

Reklama

Další články

Načítám