Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Tak takhle jste herečku Simonu Praskovou, kterou si můžete pamatovat mj. z titulní role seriálu Soudkyně Barbara, ještě neviděli. Bizarní kostým, který připomíná Jana Žižku kříženého s Madonnou, obléká v divadle a prý si to přes rozpačité začátky užívá.

Kostým valkýry v hudební crazy komedii Sni dál - Neřeš věk a žij je jedním z mnoha, které její postava obléká. „Když jsem ho viděla poprvé, nevěděla jsem, jestli se mám smát anebo plakat. Nakonec ho považuji za zlatý hřeb celého večera,“ řekla Super.cz Simona.

Autorem nápadu, jak by měl kostým vypadat, byl sám autor představení, filmový režisér a scenárista Marek Dobeš, pro něhož jde o divadelní prvotinu. Jeho zadání pro kostýmní návrhářku Hanu Haulišovou, s níž spolupracuje už od filmu Chocking Hazard, znělo jasně: „Ženský Jan Žižka křížený s Madonnou.“ Sama z toho prý byla v šoku, ale přání splnila na jedničku.

Představení, které v prosinci čekají dvě reprízy v Divadle Bez Hranic, pojednává o dvou sokyních v lásce i životě, herečce Glorii , která svůj smutek ze zašlé slávy utápí v alkoholu v podání Simony Praskové, a zpěvačce Lorraine, tu hraje Jana Vaculíková, která se své kariéry zatím drží zuby nehty.

Spojnicí obou žen je frustrace z toho, že nemají potomky. Komedie nabitá humorem a pop-šansonovými melodiemi dává ženám pocit, že věk je jen číslo, a mužům uvědomění, jak jejich ženy mohou být opravdu úžasné.

Související témata:
Simona Prasková
Jana Vaculíková
Divadlo Bez Hranic

Reklama

Další články

Načítám