Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Policie nedávno potvrdila, že útok moukou na Jana Bendiga (30) byl zinscenovaný a zpěvákovi hrozí pokuta. K této kauze se rozhodl Honza podruhé a velmi otevřeně vyjádřit, dočkal se totiž dopisu od policie, na který čekal.

„Uznávám to, že jsem zbytečně zalezl do ulity a měl se vyjádřit hned. Ale jsem odjakživa hodně citlivej kluk, a to, co se kolem toho rozpoutalo, mě doslova vyděsilo. Musel jsem to nějak strávit a rozkoukat se,“ svěřil se Jan Bendig s tím, že v policejní zprávě stojí, že nejde o podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví ze strany útočníka a je zde důvod pro postoupení věci do správního řízení pro podezření ze spáchání přestupku.

„V žádném případě se nejedná o rozhodnutí policejního orgánu o tom, že já nebo někdo jiný měl incident organizovat. Případné rozhodnutí v dané věci je nyní v rukou správního orgánu. Stále si stojím za tím, že jsem útok nepřipravoval, nedomluvil a nevěděl o něm. S útočníkem jsem se ohledně údajné přípravy útoku před ani po útoku nesetkal, ani jsem s ním v této věci telefonicky ani jinak nekomunikoval. Stejné závěry ostatně vyplývají i z usnesení policejního orgánu o odložení věci,“ tvrdí zpěvák, který po incidentu útočníkovi dokonce nabídl pomocnou ruku.

„Jediné, kdy jsem byl s tím klukem opravdu v kontaktu, bylo během telefonátu po útoku, kdy se nám omlouval a já si vyslechl jeho příběh. Jeho omluvu jsem přijal a o tom jsem vás ihned informoval. Také proběhlo několik telefonátů i zpráv mezi tím klukem a mým přítelem Lukášem ohledně jeho těžké životní situace a pocitu bezvýchodnosti, ze kterého jsme se mu oba snažili ukázat směr, protože už jsme takoví,“ uvedl na sociálních sítích se slovy, že po útoku moukou rozhodně nechtěl, aby byla kauza vnímána s rasistickým podtextem.

„Nechci touto cestou hanit práci policie. Ba naopak. Chci je pochválit a poděkovat, že hodinu po incidentu dorazila dvojice vyšetřovatelů, měli o případ zájem, velice hezké chování, a to pak i u následného výslechu. To, že je to tak uzavřeno, nechápu, ale právě proto jsme využili možnosti právního zastoupení a hodláme se v rámci správního řízení bránit prostřednictvím právního zástupce. Musím však přiznat, že jsem z toho všeho unaven a vyčerpán. Chtěl bych se Vás, kteří mi nevěří, zeptat. Vám se nikdy nestala žádná křivda? Jsem si vědom, že teď budu pro některé lhář, podvodník atd. Podobné věci jsem si v životě musel zažít i bez této kauzy,“ podotkl i s omluvou směrem k blízkým, spolupracovníkům, fanouškům, ale také televizi Nova, že tento incident vznikl, ač ne jeho vinou. Zároveň ho mrzí, že lynč dostávají i lidé, kteří se ho zastávají.

„Tohle je moje verze příběhu, moje pravda, která má ještě spoustu detailů, ale těmi vás tu nechci zatěžovat. Jsem silnej kluk, možná už teď i trochu silnější a dospělejší po tom všem. A bojovat budu. Vím, že získat důvěru některých z vás bude těžký, ale já to beru i jako výzvu,“ dodal Honza s poděkováním za podporu a vyslechnutí jeho verze.

Reklama

Další články

Načítám