Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Hynek Čermák (51) se na divadelních prknech vůbec poprvé setká se svým synem Bořivojem Čermákem. A to v kontroverzní tragikomedii „Koza aneb Kdo je Sylvie?“ v Divadle Bez zábradlí, ve které také hrají otce se synem.

Zkoušení hry probíhalo přes tři měsíce, a tak Bořek přejížděl mezi Prahou a Ostravou, kde bydlí a také hraje. „Bořek bydlí u nás, když je v Praze, protože má byt v Ostravě. Během zkoušení jsme byli spolu, ale moc na to nebyl čas. Musel přejíždět kvůli představení i v noci a pak jezdil zase zpátky do Prahy. Na velké debaty tak nebyl vůbec čas, byl úplně vyřízený. Já navíc často hraju mimo Prahu, takže jsme se míjeli, ale na jevišti to fungovalo dobře,“ prozradil Hynek Čermák s tím, že má pro svého syna, který vstoupil do světa herectví, jedinou radu.

„Bořek je dost svérázný, myslím, že si s showbyznysem poradí, a pokud jde o rady… Víte, jediná rada, která tady existuje, je práce, práce a práce. Když jste na tom nejhůř a máte pocit, že už nemůžete, tak musíte zabrat. To herectví je v tomhle strašlivé, ale myslím, že je to v každé práci, když ji chcete dělat opravdu dobře. Tady jediný problém byl, že jsem si říkal, že nesmím povolit a musím mu jít příkladem. O to to bylo horší,“ řekl s úsměvem.

Pokud jde o jeho hlavní roli v divadelní inscenaci, tak se mají fanoušci zřejmě na co těšit. Už během čtení děje se výborně bavil a s rolí Martina se aktuálně snaží propojit.

„To je snaha každého herce, aby tu roli obhájil. Zatím ten pocit nemám, ale rozumím mu. Jen se nemůžeme propojit. Je to jako v manželství, když se chcete na něčem dohodnout, křičíte na sebe a přitom se milujete, je to absurdní. A tak je to teď s tou rolí,“ dodal oblíbený herec.

Reklama

Další články

Načítám