Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Když se ráno podívá do zrcadla, pocity má po padesátce různé. „Určitě je to i podle toho, jak dlouho spím. Do dvou let malého to moc nebylo, takže teď už spím tak rok. Ale už jsem měla takovou spánkovou deprivaci, že je to pořád znát,“ svěřila nám Vendula Pizingerová (52).

„Každopádně ty pocity po ránu už bývají spíš smíšené. Sice nevidím úplně dobře, ale mám doma zvětšovací zrcadlo, tak je to možná ještě horší,“ míní. Na to, aby se dala dohromady a mohla vyjít mezi lidi, jako například na kosmetickou akci, kde jsme se potkali, ale dlouhý čas nepotřebuje. „Záleží na tom, jestli mám upravené vlasy. Když ano, stačí mi deset minut. Dám si sérum, krém, pudr a namaluju si oči. Přijde mi, že čím je žena starší a víc se líčí, je to stáří víc vidět. Líčidlo se vpije do vrásek a nevypadá to lichotivě,“ domnívá se.

To, že by mateřství po padesátce víc vyčerpávalo, si nepřipouští. „Je to pořád stejné, nezdá se mi to nějak namáhavější. Souhlasím s tím, že malé dítě vás omladí, trochu obelžete i chemii v těle, protože tělo ženy funguje jinak, když má malé dítě. Otázka je, jak dlouho to bude trvat,“ krčila rameny.

Internetové prohlížeče a vyskakování reklam ale nepřelstila. „V den, kdy jsem měla narozeniny, na mě začaly útočit reklamy na inkontinenci, přechod, plastické operace a vaginální suchost. Umělá inteligence ví své,“ smála se Vendula. „Ale každá žena stárne a jsou věci, o kterých by se mělo mluvit a minimálně by o nich ženy měly vědět. I když je důležité, jak se cítíte a jak jste fyzicky zdatný. Spousta lidí v mém věku už je nemocných a život vnímají jinak. Ale já jsem zatím dobrá,“ uzavřela.

Reklama

Další články

Načítám