Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Denisa Pfauserová (35), herečka z pohádky Řachanda, před pár dny zveřejnila post o tom, že jí po porodu dcery císařským řezem nebyl umožněný bonding a že kvůli tomu podala stížnost na lékařku. Její sledující se rozdělili na dva tábory: u jedněch našla zastání, od jiných sklidila kritiku. K té se nyní znovu vyjádřila.

V původním postu se svěřila s tím, jak probíhaly první minuty po narození dcery. Pro porod si vybrala nemocnici v Rakovníku, respektovala nutnost císařského řezu, ranilo ji ale, že s dcerkou hned po porodu nemohla zažít bonding. Dítě jí na patnáct minut odnesli k vyšetření, podle Denisy šlo toto vyšetření provést i na těle matky. Po této zkušenosti jí prý zůstalo trauma a rozhodla se na lékařku podat stížnost.

Nesouhlasné a kritické komentáře poté označila za „hon na čarodějnice“ a kriticky se pustila i do jejich autorů.

„Možná jsem hysterická herečka, kterou navíc ani nikdo nezná, tak asi nemá právo si na cokoli stěžovat. Ale jsem ráda, že jsem se ,,vzbudila“ až po sedmi měsících a neřešila to dřív. Protože až teď jsem připravená na ten hon na čarodějnice, který se spustil,“ uvedla.

„Vím, že nás v téhle zemi učí, abychom se zařadili, nevyčnívali a drželi hubu a krok, a jakmile se někdo pokusí se ozvat, že se mu něco nelíbí, ostatní ho za to neváhají patřičně zlynčovat. Když se ale podívám, co za lidi to je, jak vulgární a plné hrubek jejich komentáře jsou a že dost možná jednoduše potřebují seřvat někoho dalšího, protože ten den seřval někdo je, nebo sami zažili něco zlého, ale nenašli v sobě odvahu s tím cokoli dělat, a mají tudíž na sebe za to zlost, je mi jich vlastně jen líto,“ uvedla s tím, že z takových názorů se nehroutí.

„A ani vy byste neměli. Takže pokud máte chuť něco udělat s tím, aby se k lidem už v nemocnicích a ordinacích nechovali jak, s prominutím, k hovnu na botě, tak to udělejte. Ohraďte se. A pokud to nepomůže, podejte stížnost. Pomůže to vašemu svědomí a dost možná i někomu dalšímu.“

Za podporu fanouškům poděkovala, stejně tak lékařům, porodním asistentkám a sestrám, kteří byli u jejího porodu přítomni. „Mrzí mě, že to v minulém postu nezaznělo,“ vzkázala s tím, že nehází všechny zdravotníky do jednoho pytle.

Ačkoli u spousty svých sledujících našla zastání, nevyhnula se ani kritice.

„Volíte extrémně silná slova. Projevila jste svůj názor na věc, využila své právo a informovala o tom veřejnost, to je všechno ok. Ale tady už označujete lidi jako omezence (mimochodem, kde je teda rozdíl, když vám někdo napíše nevybíravým způsobem svůj názor na vás a vy takto názor na lidi, kteří neznají studie bondingu?) plus další hora omlouvání svého chování. To snad není potřeba, ne?“ reagovala na druhý post jedna ze sledujících.

„Jak píšete, nemůžete všechny házet do jednoho pytle… ale vy je tam házíte. Příspěvky jsem, bohužel, četla a tam jste jen házela špínu. Tam jste nikomu neděkovala. Což je asi škoda,“ napsala jiná s tím, že slova Pfauserové považuje za „hysterický výlev“.

„Deny, jsi skvělá. Žádný držení huby a kroku, důležité je bojovat za své potřeby, pravdu a lidská práva. Fandím ti,“ zní jedna z mnoha kladných reakcí.

Reklama

Další články

Načítám