Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Loni v červnu se Denisa Pfauserová (35) stala maminkou. Herečka přivedla na svět prvorozenou holčičku, která dostala jméno Naila. Až několik měsíců po narození dcerky se představitelka pohádkové princezny Řachandy rozpovídala o traumatu, které z porodu má.

Zážitek, který si z nemocnice odnesla, se rozhodla sdílet s nadějí, že by to někomu dalšímu mohlo pomoci. Herečka se sice těšila na přirozený porod, kvůli komplikacím musela nakonec přivést dceru na svět císařským řezem.

„Věděla jsem, že je to z důvodu neporoditelné polohy miminka, a ne kvůli tomu, že by tím doktoři chtěli porod urychlit,“ prozradila herečka. „Co se ale ovlivnit dalo, a i to bylo jedno z mých výslovných porodních přání, byl okamžitý bonding s miminkem (kontakt kůže na kůži), což lze i v případě císaře,“ svěřila se herečka. Dcerku jí po narození na chvíli ukázali a pak ji odnesli s tím, že ji musí dát na vyšetření pediatričce.

Podotkla také, že vyšetření miminka lze provést i na těle rodičky. „Štěstí mi ale nepřálo a paní doktorka, co ten den sloužila, snad vysloveně naschvál toto vyšetření protahovala, a já tak plačící a volající, aby mi miminko už konečně přinesli, ležela na lehátku v tu chvíli nekonečných 15 minut, kdy mě všichni přesvědčovali, že to, že Naila pláče, je v pořádku. Nikdy to není v pořádku. A taky není v pořádku, aby kdokoli ze zdravotníků udělal cokoli proti vaší vůli. Je dobré minimálně toto vědět,“ řekla herečka, která si prý z porodního sálu odnesla traumatický zážitek.

Vzpomínky na první okamžiky po narození dcerky si v sobě ponese celý život. „Nikdo vám nemůže nic zakázat ani přikázat. Pokud by se snad i přesto zdráhali, chtějte podepsat revers, že to jde na vaše triko. Následovaly u mě hodiny probrečené do polštáře, že jsem nezažila to, na co jsem se těšila nejvíc,“ prozradila herečka.

Denisa se rozhodla celou situaci řešit a nenechat to jen tak. „Na paní doktorku jsem podala stížnost, na kterou jsem od ředitele nemocnice dostala nádhernou omluvu. Díky za ni. Mně tato stížnost už v ničem nepomůže, ale napsala jsem ji proto, že by mohla někomu dalšímu,“ dodala Pfauserová s tím, že radí všem, aby nad způsobeným traumatem nemávli rukou a řešili ho.

Reklama

Další články

Načítám