Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Z děvčátka, které se na vás usmívá z fotky, vyrostla životem zkoušená žena, která nemá štěstí na muže. Zato má nádherný hlas a velký talent. Hraje i zpívá, především písně Edith Piaf nebo Marlene Dietrich. Tušíte, o kom je řeč?

Světlana Nálepková (63) se narodila 2. července 1960 v Praze. Po absolvování hudebně dramatického oboru na konzervatoři začala hrát v Činoherním klubu v Ústí nad Labem a v pražské Ypsilonce. Hostovala také v Hudebním divadle Karlín nebo v divadle Metro a v současné době hraje v několika představeních v Divadle Radka Brzobohatého a spolupracuje s divadelní společností Sophia Art.

Světlana se však neprosadila jen jako herečka, ale také jako zpěvačka. Její doménou jsou písně 20., 30. a 40. let, které jsou obsaženy na čtyřech albech, které prozatím vydala. Ty ráda zazpívá také pro pomoc druhým. Spolu s Yvettou Blanarovičovou, Markem Ztraceným, Jitkou Zelenkovou a dalšími vystoupí například 9. června na Martinském mlýně v obci Hrádek u Trhových Svinů v jižních Čechách, kde se bude konat benefiční koncert spojený s Dětským dnem s názvem „Kdo má rád...“.

Co se týče soukromého života, nebyl vždy jen radostný. Z mládí si v sobě nese velký šrám na duši. Její otec ji surově mlátil, kvůli čemuž má, jak přiznala, dodnes psychické potíže.

Světlana Nálepková byla dvakrát vdaná. Prvním manželem byl Michal Nesvadba, s nímž má dceru Josefínu, druhým pak japanolog Martin Vačkář.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám