Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Velice překvapivou cestu podnikli minulý týden princ Harry (39) se svou ženou Meghan (42). Manželé vyrazili na Jamajku, kde se účastnili premiéry filmové novinky s názvem Bob Marley: One Love. Britskou veřejnost tím značně popudili, a tak se někteří královsky bavili, když se na internetu objevilo video zachycující, kterak se manželé museli spokojit s místy, které zřejmě ani oni sami nečekali…

Zatímco princezna Kate byla tou dobou již týden hospitalizována na soukromé klinice po operaci v oblasti břicha a král Karel III. čekal na zákrok zvětšené prostaty, Harry a jeho choť odletěli na Jamajku, kde se účastnili světové premiéry biografického snímku o hudební legendě Bobu Marleym.

Manželé se dostavili do divadla Carib v Kensingtonu, kam Meghan zvolila honosné černé šaty se špagetovými ramínky s širokou sukní a uhlazený drdol, Harry měl na sobě oblek s bílou košilí. Oba působili velice uvolněným dojmem a se všemi si potřásali rukou a ochotně pózovali fotografům. Dvojice se setkala mimo jiné s jamajským premiérem Andrewem Holnessem, ministryní a aktivistkou Marlene Malahoo Forte či synem Boba Marleyho Ziggym, který úspěšně navázal na kariéru otce, díky němuž se reggae stalo populárním hudebním žánrem napříč kontinenty.

Holness i Forte jsou přitom proslulí tím, že jsou zastánci odklonu od britské monarchie. Harryho otec je v současnosti stále hlavou státu Jamajka. Proces ‚přetrhávání‘ vazeb s britskou monarchií je ovšem v plném proudu a Jamajka tak jde v tomto směru ve stopách dalšího karibského ostrova Barbados, kde je od roku 2021 první prezidentkou Sandra Mason. Britové tak opět měli na dvojici pifku a zazlívali jim, že v době, kdy Harryho blízcí prožívají po zdravotní stránce těžké časy, Harry se bratříčkuje raději s těmi, kteří veřejně vystupují proti jeho rodině.

Vévoda s vévodkyní na Jamajku ovšem zřejmě přijeli především kvůli svatbě svých přátel, a tak podle všeho nebyla jejich přítomnost očekávaná dlouho dopředu a místa v prvních řadách už zřejmě byla plná. Když tak na internetu začalo kolovat video, na němž je vidět, že jsou Harry s Meghan usazeni až do zadnějších řad promítacího sálu mezi „plebs“, mnozí si neodpustili jízlivé komentáře a posměšky. Pravdou zůstává, že hlavně Meghan se ve své róbě mezi jednoduše oblečenými lidmi vyjímala.

Reklama

Další články

Načítám