Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Princ Harry (39) a jeho manželka Meghan (42) se opět dostávají v britských médií na přetřes. Důvodem je založení a spuštění jejich nového webu Sussex.com, jímž nahradili dosavadní internetové stránky Archewell.

Nová webovka ovšem daleko více odkazuje na jejich tituly a obsahuje řadu dalších znaků typických pro královskou rodinu, jako je například královský erb, a to podle Daily Mailu zřejmě především kvůli komerčním účelům. Na stránce jsou rovněž uvedeny jejich biografie či seznam nedávných aktivit. Zatímco Harry je popisován jako humanitář, vojenský veterán, obhájce duševního zdraví a bojovník za životní prostředí, jeho žena je oslavována jako feministka a bojovnice za lidská práva a rovnost pohlaví.

Odborníci se nyní přou, zda jejich krok rozdmýchá další spory mezi párem a královskou rodinou. „Budou mít s používáním Sussexu skutečné potíže. Je to královský titul, a pokud se v tom objeví jakýkoli náznak komerčnosti, bude zrušen. Je opravdu zarážející, že nevidí, jak je to hloupé,“ nechal se slyšet zdroj z okolí paláce pro Daily Mail.

„Princ Harry a Meghan jsou vévoda a vévodkyně ze Sussexu. Tak to je. Je to jejich jméno a titul,“ konstatoval pro změnu nepopiratelný fakt zdroj z okolí páru.

Podle předpokladů bude stránka nesoucí minimalistický desing a obsahující v úvodu velkou fotografii páru opatřenou jejich tituly sloužit jako hlavní web, kde budou manželé sdílet osobní i oficiální aktuality a prostřednictvím kterého budou informovat veřejnost o svých nadcházejících plánech a programu.

Reklama

Další články

Načítám