Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zatímco svět zasáhla zpráva o tom, že britskému králi Karlovi III. (75) byla objevena rakovina, včera odpoledne, princ Harry (39) se diagnózu dozvěděl přímo od svého otce, který mu svůj zdravotní stav sdělil osobně po telefonu. Princ na nic nečekal a rozhodl se okamžitě vycestovat z Kalifornie do Londýna, aby mohl být svému otci po boku.

Zatímco ještě včera se nevědělo, zda přiletí i se svou rodinou, dnes už je jasné, že manželka Meghan zůstala spolu s jejich dvěma malými dětmi Archiem a Lilibet doma v Kalifornii. Město se navíc aktuálně potýká s nepřetržitými dešti a hrozícími záplavami, a tak je Harry bezesporu pod obrovským tlakem z mnoha důvodů. Ten je na něj totiž vyvíjen i ze strany odborníků, kteří na něj podle zahraničních médií naléhají, aby kvůli otcově léčbě urovnal rodinné vztahy. Ty jsou především s jeho bratrem Williamem na bodu mrazu.

Harry tak krátce poté, co se z úst otce dozvěděl smutnou diagnózu, zrušil veškeré své plány a absolvoval jedenáctihodinový let na letiště Heathrow. Princův spěšný odlet vyvolává prý naděje na pokus o ‚zahojení ran‘, které během uplynulých let mezi otcem a synem vznikly. Zároveň je prý ta nejvhodnější příležitost oslovit i bratra Williama. Pro Karla III. by bylo jejich usmíření dozajisté tím nejlepším, co by pro něj synové v období zahájení léčby rakoviny mohli udělat.

Aktuálně se předpokládá, že Karel III., který prý nepřestává mít pozitivní mysl, odpočívá v Clarence House. Princezna Beatrice a její manžel Edoardo Mapelli Mozzi byli spatřeni, jak ze sídla po návštěvě krále odcházejí v dnešních dopoledních hodinách.

Pro britskou královskou rodinu se jedná zřejmě o nejhorší začátek roku, jaký si lze představit. Po absolvování blíže nespecifikované břišní operace princezny Kate a zákroku zvětšené prostaty Karla III., během nějž se zároveň rakovina odhalila, bylo oznámeno, že rakovinou onemocněla i bývalá manželka prince Andrewa Sarah Ferguson. Nemoc u ní i u krále byla podle dostupných informací odhalena v rané fázi, a tak celý svět věří v brzké uzdravení nejen jejich, ale i princezny Kate, kterou čeká domácí rekonvalescence zřejmě až do Velikonoc.

Reklama

Další články

Načítám