Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Buckinghamský palác v pondělí oznámil, že britský král Karel III. (75) má rakovinu. Onemocnění nebylo specifikováno, panovník ale okamžitě začal s léčbou. A kolem sebe bude mít celou rodinu, dorazit má údajně i princ Harry (39).

Vztah mezi princem žijícím v Kalifornii a jeho otcem v posledních letech není příliš dobrý. Harry do Anglie téměř necestuje, když už se tak z nějakého důvodu stane, nemusí ani dojít k setkání s ostatními členy královské rodiny. Teď je ale situace jiná. Buckinghamský palác dnes vydal prohlášení, ve kterém stojí, že král Karel III. má rakovinu. A jen o něco později už zahraniční tisk zveřejnil informace o tom, že princ míří za svým otcem.

Dle magazínu Daily Mail si měl Karel se svým synem osobně zavolat. Ten se pak nejspíš rozhodl otce v těžké chvíli podpořit a už v pondělí měl odcestovat do Anglie, kde má strávit několik dní. Jeho manželka Meghan by ale za oceán dorazit neměla. Zůstane v Americe a bude se starat o děti.

Harry nebyl jediný, komu informace o svém stavu král sdělil soukromě. Slova o diagnóze si vyslechl samozřejmě i princ William, sourozenci panovníka a další členové širší rodiny.

V důsledku zcela nového odhalení je podle zahraničních médií také velmi pravděpodobné, že se princ William (41) alespoň zčásti vrátí ke královským povinnostem. Ovšem bez princezny Catherine (42) po boku. Ta ještě musí podstupovat rekonvalescenci po operaci břicha. Královna Camilla (76) by pak prozatím měla pokračovat ve svém programu beze změny.

Reklama

Další články

Načítám