Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Soudní stání ohledně péče o společnou dceru Miu mají za sebou Agáta Hanychová (38) s exmanželem Jakubem Prachařem (40). Rodiče se spolu domluvili už před jednáním, takže soud proběhl bez problémů. Musel být ale odročen.

„Jsme dva dospělí lidé, kteří se spolu dokážou domluvit, zvlášť když jde hlavně o prospěch dítěte. Je to rozhodně lepší, než se zbytečně dohadovat,“ řekla Super.cz Agáta. Exmanželé se domluvili na změně složení dní ve střídavé péči o Miu. Do nynějška si ji střídali po třech a čtyřech dnech. Počet dnů zůstává nadále stejný.

Už kvůli tomu, že Mia nastoupí na základní školu, bude to pro ni, ale i pro nás lepší, než aby s ní dělal úkoly v úterý jeden a ve čtvrtek druhý. Sedm a sedm dní je mnohem jednodušší kvůli řádu i vzhledem k potřebám a věku dítěte,“ upřesnila Hanychová s tím, že se ještě musí procesně dořešit některá dokazování, proto je soud odročen o jeden měsíc.

Součástí soudního jednání je i spor manželů kvůli sociální síti Instagram. Prachař si nepřeje, aby Hanychová fotky jejich dcery zveřejňovala. „Nechceme zatěžovat soudy, proto je obojí dohromady,“ dodala Agáta.

Reklama

Další články

Načítám