Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herce Marka Vašuta (63) jsou divačky zvyklé vídat v rolích mužných proutníků. Patří také k našim nejznámějším akčňákům. V těchto rolích se mu daří i v zahraničí. Teď má před sebou velkou výzvu. Brzy ho totiž uvidíme po boku akční legendy Jeana-Clauda Van Damma.

Belgický šampion bojových umění a hvězda filmů Krvavý sport, Živý terč či Kickboxera totiž míří do Prahy, a to 7. listopadu v rámci exkluzivního večera s názvem Noc s legendou. Tento večer bude moderovat právě Marek Vašut, který se nemůže dočkat, až se s hollywoodskou hvězdou setká: „Já jsem ho poprvé viděl na rozmazané obrazovce, když jsme si ho pouštěli ještě na VHS kazetách. Jinak to, co dělá on, v tom bych se já necítil pevný v kramflecích, protože on je především karatista,“ neskrýval nadšení Marek Vašut během rozhovoru pro Super.cz.

Být akčním hrdinou vyžaduje samozřejmě perfektní fyzičku. Jak si ji Marek Vašut udržuje, aby mohl natáčet i v zahraničí?

V 63 jsem na tom určitě hůř než Jean-Claude, který je o půl roku mladší než já. On má stále skvělou fyzičku. Já chodím jednou týdně do posilovny, jezdím na lyžích a jezdím na koni. Vidíte, to je otázka, na kterou se ho zeptám i já, kolikrát týdně cvičí,“ smál se Marek Vašut.

A jak sám herec vnímá fakt, že se mu daří natáčet v akčních zahraničních filmech? „V první řadě si uvědomíte, že nic pořádně nedobudete, protože takových, jako jsem já, je tam dalších deset. Já jsem za oceán mohl jet až po revoluci, to mi bylo 30. Jean-Claude tam odjel ve 22 letech a musí tam člověk žít. Kariéru přes oceán neuděláte,“ doplnil Marek Vašut.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám