Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Soudce nejvyššího soudu v Los Angeles Gus T. May podle informací televize ABC News rozhodl, že frontman legendární kapely Beach Boys Brian Wilson již není způsobilý jednat sám za sebe a potřebuje soudní ochranu. Jednaosmdesátiletý Wilson, jenž stál za vznikem jedné z nejúspěšnějších skupin minulého století, trpí demencí.

Zpěvák bude mít zřízenou nucenou správu, která se postará o jeho osobní i zdravotní potřeby, rozhodl soudce ve čtvrtek s odkazem na jeho zdravotní stav. Rozhodnutí vzešlo necelé tři měsíce poté, co o její zřízení požádala jeho rodina a pečovatel, který se o ikonu rockenrolu stará. Zdraví hudebníka, jenž trpí „závažnou neurokognitivní poruchou“, se zhoršilo po lednovém úmrtí jeho manželky a letité manažerky Melindy, která zemřela ve věku 77 let. Právě ona se starala o většinu jeho potřeb.

„Na základě jasných a přesvědčivých důkazů jsem došel k názoru, že je nutná nucená správa osoby,“ prohlásil soudce. May usoudil, že Wilson již není schopen činit efektivně svá vlastní rozhodnutí. Frontman Beach Boys údajně se záměrem rodiny souhlasil.

Podle dostupných informací bydlí Wilson v domě se svými dvěma dcerami Carnie a Wendy a dlouholetým pečovatelem. Podle právníka zastupujícího Wilsona si již zpěvák pamatuje jména pouze dvou se svých sedmi dcer, a to těch, s nimiž žije. Mluví pouze v krátkých větách a je mu špatně rozumět. Zpěvák desítky let trpěl potížemi s duševním zdravím a v minulosti se potýkal s užíváním návykových látek. V současnosti pobírá léky, které mají zpomalit progresi nemoci.

Související témata:
Brian Wilson

Další články

Načítám