Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Krve by se v něm nedořezal, když se Felix Slováček (80) dozvěděl, co o něm a jeho nemocné dceři na sociální síť napsal Pavel Novotný (43). Starosta Řeporyjí dost přestřelil, když se kvůli hudebníkovým aktivitám s KSČM necitlivě „otřel“ o Annu Slováčkovou, která bojuje s rakovinou.

„Felix byl vždycky debil. Dávám mu pokoj asi rok a půl, co vím, že mu zemře dcera. Anička bohužel nemá žádnou šanci. Ale tohle přehnal,“ napsal Novotný k fotce Slováčka z předvolební akce koalice Stačilo. Ta je úzce spojená právě s KSČM, což syna baviče Petra Novotného velmi rozlítilo.

Známý hudebník chvíli hledal správná slova, než se k nevkusnému statusu vůbec vyjádřil. „Normální člověk by něco takového nikdy neřekl. Takhle nějak bych to shrnul, jinak bych se sprostým slovům asi nevyhnul,“ řekl Super.cz Slováček, který je za léta v showbyznysu zvyklý na leccos, něco takového ještě nezažil.

Asi ho příliš neobměkčí fakt, že se později Novotný za komentář omluvil. Stalo se tak poté, co se proti němu nejen na sociálních sítích zvedla vlna nevole. Reagovali na něj také politici, poslanec ANO Martin Kolovratník mu dokonce nabídl, že si to mohou vyříkat „ručně“.

V souvislosti s odporným útokem na Slováčkovou dokonce někteří, například exministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček, vyzývají předsedu ODS Petra Fialu, aby zvážil, jestli je řeporyjský starosta pro stranu přínosem.

Novotný si nicméně dál jede svou. Z jeho dalších příspěvků na síti X je patrné, že stále nechápe, co udělal špatně. Posypal si hlavu popelem, hned v závěsu ale obvinil ostatní. Ohlásil také virtuální detox, ten mu ale dlouho nevydržel. Ve svižném tempu postuje vše, co mu zrovna běží hlavou. Bohužel bez náznaku sebereflexe.

„Nechci být používán jako klacek na Petra Fialu. Pak ale musím přemýšlet, co napíšu na Twitter. To jsou tak bolestný zkušenosti,“ zhodnotil Pavel Novotný. Jestli se tím bude do budoucna řídit, je však otázkou.

Kdo naopak zarytě mlčí, je předseda vlády a také ODS.

Další články

Načítám