Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ve věku 87 let zemřel v pátek herec Karel Hábl. Diváci jej mohli vidět ve filmech Amadeus, fešák Hubert či Pan Tau. O jeho úmrtí informovalo na sociální síti Divadlo Radka Brzobohatého.

Smutná zpráva zasáhla nejenom jeho rodinu, nejbližší a přátele, ale také jeho kolegy. Například Eva Burešov (30)á mu věnovala krásná slova. „Když jsem se s Karlem potkala poprvé, hráli jsme spolu v Cyranovi. Byl to fešák a obrovský gentleman a k nám, mladým kuřatům, se choval vždy krásně a stejně jako ke svým stejně starým kolegům. Milovala jsem se na něj dívat na jevišti. Vždycky jsem si říkala, že tolik zvláštního kouzla má v sobě málokdo. Mohl stát na jevišti úplně sám a vy z něj prostě nemohli spustit oči,“ vzpomínala herečka a zpěvačka.

Především se těšila, až si s ním opět zahraje. „Později se naše cesty už pracovně nespojily a měla jsem obrovskou radost, když mi na předávání cen Thálie zaklepal někdo na rameno a já viděla jej. Pak jsme se nějakou chvíli objímali a říkali si, jak rádi se vidíme a že brzy snad v nějakém divadle. Karle, budeš nám tady dole chybět,“ dodala smutně Eva.

Karel Hábl byl také často obsazován v dabingu. Jeho charismatický hlas si televizní diváci pamatují především z filmu o Vinnetouovi.

„Kájo! O některých lidech si člověk myslí, že jsou nesmrtelní, vždy tady byli a vždy budou… a Tys byl jeden z nich. Obdivovala jsem Tvou výdrž i energii, že s námi i soukromě zvládáš jezdit po světě. Budeš mi (i celému divadlu) moc chybět,“ svěřila se principálka Divadla Radka Brzobohatého Romana Goščíková.

Související témata:
Karel Hábl

Reklama

Další články

Načítám