Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ač je to k nevíře, i ikonická Elle MacPherson (60) se nám úderem pátečního dne zařadila mezi šedesátnice. Rodačka ze Sydney patřila ve zlaté éře modelingu k těm největším hvězdám a své půvaby si dokázala udržet i v pozdějším věku. Ač s ní máme spojené především dvě věci, a to přezdívku „The Body“ a rekord v počtu obálek prestižního plavkového vydání magazínu Sports Illustrated, na jeden počin z její minulosti by se téměř zapomnělo…

V divokých devadesátkách se roztrhl pytel s erotickými časopisy, sexshopy i filmy s pikantním obsahem, kde nahota nebyla ničím neobvyklým. A právě v té době, kdy byla překrásná Elle stále na vrcholu, ale v modelingu dosáhla prakticky už všeho, co mohla, se snažila uspět podobně jako například její kolegyně Cindy Crawford i před filmovými kamerami.

Že si ji vybavujete snad jen jako sexy spolubydlící Joyeho z Přátel? Chyba lávky, Elle má na svém kontě i víc než desítku filmů, v Klíči k lásce s Rupertem Everettem si střihla dokonce i hlavní roli a hrála rovněž ve známých snímcích jako Na ostří nože, Batman a Robin nebo ve Dvou tvářích lásky.

Tím zaručeně nejodvážnějším počinem v její filmové kariéře je ovšem dnes již téměř zapomenuté drama s komediálními prvky Sirény, kde si hlavní mužskou roli duchovního zahrál Hugh Grant. Pokušení v něm ovšem probouzí hned několik „sirén“ žijících v domě s malířem Normanem Lindsayem, za nímž byl do Austrálie vyslán církví. Ten žije společně nejen se svou manželkou, ale i svými modelkami.

Snímek bohatý na odvážné, ale přesto umělecky pojaté scény se sice dočkal smíšených reakcí, ale fanoušci nejen Elle, ale například i Tary Fitgerald či Portie de Rossi si zde rozhodně přišli na své. Však se sami můžete přesvědčit v galerii…

Reklama

Další články

Načítám