Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Bývalý americký prezident a kandidát na další volební období Donald Trump naznačil, že pokud by byl koncem tohoto roku znovuzvolen prezidentem, mohl by princ Harry (39) čelit potenciálnímu vyhoštění z USA.

Americký exprezident v televizním rozhovoru s moderátorem Nigelem Faragem uvedl, že ani královská rodina nedostane zvláštní privilegia, pokud bude lhát o užívání drog. Není tak vyloučeno, že by při případném Trumpově znovuzvolení Harry mohl být deportován ze země, pokud se zjistí, že vévoda zfalšoval informace v oficiálních dokumentech.

Harry se přiznal k užívání drog ve svých memoárech Spare (Náhradník), kde poměrně detailně popsal, s jakými omamnými látkami má osobní zkušenost. Kromě marihuany šlo o kokain a halucinogenní houbičky. Podle amerických zákonů by to byl za běžných okolností důvod k zamítnutí žádosti o vízum.

Mladší ze synů krále Karla III., který se vzdal svých královských povinností a se svou manželkou Meghan Markle se v roce 2020 přestěhoval do USA, žije i s jejich dětmi Archiem a Lilibet v devítipokojovém sídle v kalifornském Montecitu. Návrat do jeho domoviny přitom není na pořadu dne i kvůli jeho vyostřeným vztahům s ostatním členy královské rodiny, především pak s jeho starším bratrem a následníkem trůnu Williamem.

Související témata:
Vyhoštění

Reklama

Další články

Načítám