Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Osm let se rval se svým podlomeným zdravím irský rocker Shane MacGowan, jenž se proslavil společně s kapelou The Pogues. S emotivní poctou oznámila jeho skon manželka Victoria Mary Clarke. Legendární hudebník, který má na svém kontě například oblíbenou vánoční píseň Fairytale of New York, zemřel obklopen svými nejbližšími ve čtvrtek v brzkých ranních hodinách ve věku 65 let.

Hudebníkova manželka oznámila smutnou zprávu o odchodu svého muže se slovy: „V mém srdci budeš žít navždy. Byl jsi pro mě celým světem.“ Victoria zároveň napsala, že byla nevýslovně požehnána, že ji Shane tak nekonečně a bezpodmínečně miloval.

Zpěvák bojoval s virovou encefalitidou, která vedla k otoku mozku. Měsíce byl hospitalizovaný v nemocnice v Dublinu. Propuštěn byl minulý týden, aby strávil s rodinou vánoční svátky a své narozeniny. V posledních letech byl upoután na invalidní vozík a jeho žena o něj pečovala.

Největší slávu si MacGowan prožil v 80. letech, kdy byl mimo jiné nechvalně proslulý svým zhýralým životním stylem plným večírků, alkoholu, drog, ale zároveň i nepříliš srozumitelnou artikulací či chybějícím chrupem. Nevyhnuly se mu ani kolapsy přímo na jevišti.

Související témata:
Shane MacGowan

Reklama

Další články

Načítám