Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zpráva o smrti hokejového gólmana Romana Čechmánka (†52) zasáhla český hokej jako rána z čistého nebe. Okolnosti jeho náhlého skonu zatím nejsou známy, byla nařízena soudní pitva.

Podle šéfa klubu v Uherském Hradišti, kde Čechmánek vedl mládež, hokejistu našel jeho syn. „Potvrdil mi to jeho syn Roman, který ho našel. Včera s klukama nejel na zápas, protože mu bylo špatně, dneska měl jet s dětmi taky, ale už nereagoval ani na zprávy,“ řekl Miroslav Stavjaňa ČTK.

Čechmánek za sebou měl úspěšnou hokejovou kariéru. Patřil k šampionům z Nagana, na kontě měl také tři zlaté a dvě bronzové medaile z mistrovství světa. Hrál i v zámoří, v dresu Philadelphia Flyers a Los Angeles Kings.

Jeho podnikatelská kariéra, týkající se mj. minipivovaru a restaurace ve Zlíně nebo přestavby domu v Holešově, bohužel tak úspěšná nebyla. Měl značné finanční potíže a skončil v dluzích. Letos v červnu od soudu odešel s tříletým trestem odnětí svobody s podmíněným odkladem na pět let za podvod.

Toho se podle rozsudku dopustil během svého podnikání před deseti lety, kdy si půjčoval peníze a objednával služby, přestože věděl, že své závazky nebude schopen uhradit. Čechmánek vinu dlouhodobě odmítal.

Během soudních sporů se mu navíc rozpadlo více než třicetileté manželství. Se ženou Dagmar měli tři děti, syny Romana a Jakuba a dceru Kateřinu.

Reklama

Další články

Načítám