Hlavní obsah
Článek

Vulgární urážky na TikToku a v první řadě fakt, že Miloši Zemanovi přál smrt, se Pavlu Novotnému (43) postaraly o další flastr. Bývalému prezidentovi se musí omluvit a navíc zaplatit 100 tisíc jako odškodné, rozhodl Obvodní soud pro Prahu 5.

Řeporyjský starosta tak musí polknout další hořkou pilulku. Omluvit se dopisem s vlastnoručním podpisem, zaplatit zmíněných 100 tisíc a dalších 12 342 korun za náklady řízení, informoval deník MF DNES. Novotný se rozsudku prý podrobí, svá slova ale dál označuje za pravdivá a nelituje jich.

„Převezmu si to, pošlu advokátce, ať se na to podívá, pak to asi zaplatím. Co mi zbývá?“ nechal se slyšet kontroverzní politik.

V případě, že by rozsudek ignoroval, je právní zástupce Zemana Marek Nespala připraven se ho domáhat. „Okamžitě bychom šli cestou exekuce jak na peněžité, tak na nepeněžité plnění. To znamená, že pokuty až do stejné výše – tedy 100 000 korun – může dostávat opakovaně až do doby, dokud omluvu, tak jak mu nařizuje soud, neučiní,“ uvedl.

Loňské urážky na sociálních sítích nejsou jediným případem, kdy Novotný Zemanovi přál smrt. „V zájmu České republiky je, aby Babiš prostě zmizel, umřel a aby Zeman taky umřel a odešel do věčných lovišť. A abych byl poslancem. Já vím, že to zní strašně, ale je to v zájmu České republiky,“ řekl před čtyřmi lety Novotný v rozhovoru pro Info.cz.

„Lepší než Zeman bude i vrtačka s příklepem vytržená ze zástrčky,“ prohlásil také na adresu bývalého prezidenta.

Další články

Načítám