Hlavní obsah
Článek

V poslední době se mu smůla lepí na paty. A podle všeho si za to může hlavně on sám. Po bídě za slova na adresu vážně nemocné Anny Slováčkové a hromadě hnoje před radnicí řeší Pavel Novotný (43) další nepříjemnosti. Řeporyje prý coby starosta stáhl na samé dno. V souvislosti s městskou částí se nyní skloňují slova jako exekuce, soudy a porušování zákona.

„Řeporyje se dostaly do dvou exekucí, protože nezaplatily právní služby za dva prohrané soudy pro cenzuru obecního časopisu Řeporyjské echo. Starosta a místostarosta způsobili cenzurou a prohranými soudy městské části škody ve výši cca 100 tisíc korun. Zatím škodu odmítají uhradit,“ postěžoval si Radovan Sedlář, kterému je starosta trnem v oku už delší dobu.

„Je ostuda, že si vedení MČ není schopno ohlídat platby. Jen to ukazuje jejich neschopnost. Jinak není to strašení exekucemi. Dvě exekuce byly skutečně vyhlášeny,“ doplnil ještě s tím, že má na všechno písemné důkazy.

Asi nepřekvapí, že by rád viděl na místě současného starosty někoho úplně jiného. To se ale v dohledné době, zdá se, nezmění. „Novotný zůstává starostou Řeporyjí. Všichni jeho poskoci byli proti odvolání. Takže přesně podle očekávání,“ informoval na facebookové stránce Řeporyje oficiální bez cenzury.

Mohlo by se zdát, že Novotný má v obci velké zastání a silnou voličskou základnu. Zas tak růžové to ale není. „Naše rodina ho třeba nevolila, znám pár lidí, co ho volili, prý už nikdy více. Dělá naší obci jen ostudu. Raději říkám, že bydlím v Řepích,“ nechala se slyšet jedna z místních s tím, že takových lidí se v obci najde víc.

Starostovi jsme samozřejmě dali prostor pro vyjádření. Mobilní telefon vytípl. „S tebou se nebavím,“ napsal krátce nato v SMS. Poté ještě poslal kontakt na svého zástupce, místostarostu Davida Roznětinského.

„V první řadě bych chtěl uklidnit všechny občany, Řeporyje jsou ve velmi dobré finanční kondici. Exekuce v řádech několika tisíců korun už jsou vyřešeny a řádně zaplaceny, vznikly nedorozuměním na straně naší právní kanceláře,“ řekl nám na vysvětlenou. „Údajný stotisícový dluh, o němž pánové Sedlář a Nemeth mluví, považujeme za bezpředmětný,“ doplnil.

Další články

Načítám