Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Bývalé první dámě Dagmar Havlové (71) už došla trpělivost s tím, že si stále někteří lidé myslí, že právě ona může za to, jak dnes vypadá Palác Lucerna v Praze. A tak se rozhodla, že je na čase to všem pořádně vysvětlit.

„Mnoho lidí se mě při nedávných akcích ptalo, jak prosperuje Lucerna. Doznala jsem tedy, že je třeba vyjádřit se ke jménu Dagmar Havlová. Vlastníkem Lucerny je má slovenská jmenovkyně, vdova po Ivanu Havlovi – Dagmar Havlová, rozená Ilkovičová, která nedávno prodala v aukci Vaškovy juvenilní obrazy (Ivan zřejmě nemaloval) a jeho Parker – kabát z revoluce. Jeden mám také doma. Já vedu charitativní instituci Nadace Vize 97 a tak to zůstane.“

Zároveň dodala, že doufá, že Lucerna padne do rukou pravým dědicům.

„Ivan Havel má dva syny z prvního manželství, Prokopa a Vojtěcha Havlovy, a snad tedy se někdy zubožený Palác Lucerna dostane do jejich rukou, jako jediných potomků této větvě rodiny Havlů. A snad už je jednou provždy objasnění našich jmen a osob jasné,“ doplnila Dagmar Havlová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám