Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jako čtyřnásobná máma je Lejla Abbasová (44) stále v jednom kole. Vedle svých pracovních aktivit zvládá denně korigovat celou domácnost. Ještě před pár lety zvažovala s partnerem Volkanem Kaynakem stěhování do zahraničí, to však padlo a rodina naplno zakotvila v Praze. Moderátorka má šestiletou dcerku Iman a kluky Bena a Tea, kteří chodí ještě do školky. Z nejstaršího, dvanáctiletého Davida, kterého má s Michaelem Kocábem, už je velký parťák. Redakci Super.cz ukázala, jak vypadá její běžný den.

12:00

S Lejlou a jejím partnerem Volkanem se potkáváme v době oběda v Praze Na Poříčí. V italském bistru tráví její partner většinu času, a tak když se chtějí během dne vidět, je to nejlepší místo na setkání. Po úvahách o stěhování do zahraničí nakonec rodina zakotvila v Česku. „Musím přiznat, že kdyby mi Michal, táta Davida, řekl, že ho chce odvézt někam na blíže neurčitou dobu, tak by se mi to asi taky nelíbilo. Jsme šestičlenná rodina a rozhodovali jsme se tak, aby to všem vyhovovalo,“ svěřila se nám Lejla s tím, že díky novému bistru mají práce nad hlavu a stěhování rozhodně není na pořadu dne. „Je to naše nové dítě, je to výrazně nejnáročnější dítě, potřebuje maminku a tatínka najednou. Díky tomu mám taky všechny děti na krku, partner je tady většinu času,“ svěřila se Lejla.

14:00

Po obědě vyrážíme s Lejlou zpět do Kbel, kde s rodinou bydlí. Pro dvojčata, která chodí do Montessori lesní školky, jezdí moderátorka denně na speciálním kole. „Normálně jezdím i ve sněhu. Mám teď problém s tím, že když kluci začnou chodit do školy, tak s tím přestanu. Takže jsem si vymyslela projekt, že rodiče, co budou chtít, tak ode mě budou mít svoz a budou mi za to dávat maximálně 20 korun a před Vánocemi vymyslíme, komu co koupíme, jestli něco třeba do dětského domova. On by jinak Volkan chtěl, abych kolo prodala, protože místo auta máme v garáži kolo,“ popsala Lejla, se kterou jsme se vydali pro kluky do školky.

15:00

Po školce chodí děti pravidelně na plavání, které je nedaleko. Dobu, kdy jsou Iman a David ve školách a dvojčata ve školkách, tráví Lejla pravidelně doma za počítačem. „Většinu času řeším tu svoji neziskovku, teď dotáčíme dokument, máme rozjeté sbírky, je pořád něco. Volkan je cizinec a faktem je, že si nepřečte jediný český dopis, nedomluví se s řemeslníky, nedomluví se po telefonu, takže jsou tyhle věci na mně. Řeším tedy celou domácnost. Jen třeba naše rána – děti nemají v lesní školce svačiny, jednou týdne ani obědy. Takže ráno připravuju 10 - 11 porcí jídla, Volkan se mezitím snaží ten náš potěr probudit k životu. Máme to doma prostě trochu jinak nastavené, než je v klasické české domácnosti,“prozradila Lejla, která se stále také věnuje moderování, a to především v angličtině.

16:30

Vedle své práce nevynechává Lejla čas od času ani společenské akce. Občas se na premiéře v kině objeví se synem Davidem anebo vyrazí někam sama bez dětí. Tentokrát jí čekala příprava na otevření butiku v centru Prahy, před kterou si moderátorka vyrazila ještě rychle vybírat vhodné šperky. Do oka ji nejvíc padnul výrazný prsten a sama prozradila, že těch zásnubních má doma už několik. „My jsme si už prsteny vyměnili, dokonce já jemu. Mám doma výstavku zásnubních prstenů,“ svěřila se Lejla s tím, že svatba ještě neproběhla.„My to máme takové divočejší a čekáme asi už na čtvrtý správný okamžik,“ dodala se smíchem moderátorka.

17:30

Den s Lejlou Abbasovou končíme v butiku návrhářky Martiny Pipkové Loudové, která moderátorku pravidelně obléká. „Je to už taková moje dvorní návrhářka, je šikovná, půjčuje mi oblečení na akce, které moderuji, nebo je na mě rovnou šije. Dnes máme každý s partnerem svoji akci, u nás je maminka a je mi to žinantní toho nevyužít, ale spíš asi půjdu domů,“ dodala závěrem Lejla Abbasová.

Reklama

Další články

Načítám