Hlavní obsah
Článek

Bývalý poslanec Dominik Feri už ví, kdy má nastoupit do teplické věznice, kde si má odpykat tříletý trest za dvě znásilnění a jeden pokus o něj.

„Odsouzený si výzvu převzal 23. května, nastoupit k výkonu trestu musí do pěti dní od doručení výzvy,“ uvedl pro ČT mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 3 Marek Bodlák. Podle důvěryhodného zdroje Novinek nakonec Feri nastoupil už 25. května do věznice v Teplicích.

Prvoinstanční soud potrestal loni na podzim bývalého poslance TOP 09 tříletým vězením. Uznal ho vinným ve všech bodech obžaloby. Bývalý poslanec se proti rozsudku na místě odvolal k pražskému městskému soudu, který trest letos v dubnu pravomocně potvrdil. Feri tak musí nastoupit do vězení.

„Žít v právním státě znamená respektovat i ty rozsudky, se kterými bytostně nesouhlasíme, a o věcech, které se nikdy nestaly. Mohu jenom uvést, že ve věci bude přirozeně podáno dovolání. Trvám si na tom, že k žádnému znásilnění nikdy nedošlo,“ uvedl, když odcházel ze soudní síně.

Feriho případ soudy projednávaly od loňského února. Státní zástupkyně ho obžalovala předloni v prosinci ze dvou znásilnění a jednoho pokusu o něj. Teplický radní, student práv a populární influencer ve svém bytě podle rozsudku v březnu a listopadu roku 2016 líbal a osahával dvě dívky přes jejich nesouhlas.

Následně s nimi prováděl různé sexuální praktiky. Jedné z nich bylo v té době 17 let. V roce 2018 se pak Feri pokusil o další znásilnění, když se snažil líbat a osahávat stážistku, kterou si coby poslanec přivedl do Sněmovny.

Další články

Načítám