Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Britská královská rodina si určitě prožila další chvíle plné strachu. Harry (39) dal totiž během pobytu v Kanadě televizní rozhovor a zahraniční média poutala na to, že se v něm objeví prohlášení o nemoci jeho otce. Harry byl ale tentokrát mírnější, než by se dalo čekat.

Když má Harry veřejně ventilovat své pocity a názory, většinou z toho nevzejde nic dobrého. V minulosti už několikrát dokázal, že si nebere servítky a klidně řekne, čím mu ublížil jeho otec a další členové rodiny. Když tudíž vyšlo najevo, že princ během své kanadské cesty hovořil s reportérem pořadu Good Morning America, museli být v Anglii velmi netrpěliví.

Harry si ale tentokrát nechal jakékoliv urážky svých příbuzných pro sebe a reportérovi Willu Reevovi, jenž je mimochodem synem herce známého z filmu Superman Christophera Reeva, který ochrnul po pádu z koně v roce 1995, odpovídal překvapivě pozitivně. Ten se ho jako první zeptal, co Harry udělal ve chvíli, kdy se dozvěděl o diagnóze svého táty. „Skočil jsem do letadla a odcestoval jsem, abych ho viděl tak rychle, jak jen to bude možné,“ řekl princ, který se nebránil ani otázce, jaké emoce v něm návštěva vyvolala.

„Hm, podívejte, já miluji svoji rodinu. Za to, že jsem mohl sednout do letadla a jet se na něj podívat a strávit s ním jakýkoli čas, jsem vděčný,“ pokračoval s tím, že si nechá pro sebe, jaký je jeho pohled na otcovo zdraví. Will Reeve se pak zeptal i na to, jestli nemoc v rodině může znamenat to, že se rodina stmelí. A na to Harry odpověděl kladně.

Reportér se ovšem zeptal i na to, jak Harry pracuje s faktem, že bydlí tak daleko od domova v době, kdy se tam toho tolik děje. „Mám svou vlastní rodinu, jako my všichni, že? Moje rodina a můj život v Kalifornii je takový, jaký je. Mám naplánované další cesty, které by mě vedly přes Spojené království nebo zpět do Spojeného království. Zastavím se a uvidím svou rodinu, jak jen to půjde,“ odpověděl princ.

Reportér se pak nebál zeptat ani na to, jak si Harry vede jako otec. Na tuto otázku se Harry sice nejdřív odpovědět zdráhal, pak ale řekl, že se děti mají skvěle, obě mají velký smysl pro humor a dokáží své rodiče rozesmát a také je držet při zemi. Na otázku, jestli se anglický princ cítí jako Američan, Harry opáčil, že vlastně neví, jak se cítí, a že si s myšlenkou na občanství pohrával, ale není to pro něj prioritou.

Z takového rozhovoru tak museli mít radost všichni Harryho angličtí příbuzní a dá se očekávat, že princ bude v budoucnu se svou rodinou utužovat pochroumané vztahy.

Reklama

Další články

Načítám