Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Camilla (76) se vydala na pětihodinovou jízdu autem ze Sandringhamu až do Wiltshire na charitativní hudební večer v katedrále v Salisbury. Královna byla v dobré náladě, což nasvědčuje i snad hladkému průběhu léčby krále Karla III. (75)

Za normálních okolností by se královna přepravila vzduchem, místní heliport byl ovšem pod vodou, a tak se Camilla klidně vydala na velmi dlouhou cestu autem. Ani pět hodin ve voze jí ale neubralo na energii a šarmu. Do katedrály dorazila oděna v bílém kabátu a černých botách na podpatku. Hold své zesnulé tchyni pak vzdala diamantovou broží s keltským uzlem, která patří ke královskému dědictví už od roku 1893.

Po jejím boku pak místo chotě stanuly dvě velmi blízké přítelkyně, Sarah Troughton a markýza Lansdowne, která jí dělala doprovod i během korunovace. Královna rozdávala úsměvy a dokonce se zmínila i o stavu svého manžela. Na ten se jí nepřímo optal záchranář z Wiltshire Air Ambulance Ben Abbott. „Za daných okolností se mu daří velmi dobře. Je velmi dojatý všemi dopisy a zprávami, které mu veřejnost posílá. Je to velmi povzbuzující,“ odpověděla.

Účast na hudebním večeru na oslavu práce tří charitativních organizací Wiltshire byla pro Camillu první společenskou událostí od chvíle, kdy byla jejímu muži diagnostikována rakovina. Královna s ním do té doby trávila veškerý čas, avšak účast na akci už měla v plánu dlouhou dobu. Nechtěla zklamat přítomné hosty, a tak se vydala na cestu, která jí tam i zpět zabrala celých deset hodin.

Reklama

Další články

Načítám