Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Poté, co Cyril Navrátil zavřel svou kavárnu ve Slaném, se vrhnul na další podnikání. Tentokrát si to lépe promyslel, cenné rady mu udělila i jeho sestra Agáta Hanychová (39).

„Proč nedopadla kavárna? Ačkoli umím nejlepší brownies na západ od Prahy, tiramisu a skvělej cheesecake, evidentně nemám obchodního ducha,“ zamyslel se bratr Hanychové nad možnými důvody krachu jeho podniku.

„Můj brácha byl tak čestnej, že za dva roky prodělal. Kolik že jsi to prodělal?“ zeptala se influencerka.

„Milion a půl,“ prozradil jí Cyril, v živém vysílání na Instagramu Hanychové vtipkoval o tom, že zatímco jiní jezdí na exotické dovolené, on dotoval kavárnu.

To se rozhodl do budoucna změnit a rozjíždí podnik, kde nebude tolik závislý na inflaci a zdražování vstupů v podobě surovin, energií a dalších potřebných věcí, bez nichž se v kavárně obvykle neobejdete.

Zaplatil si kurz průvodce a bude provádět po Praze. Turisty i našince. „I lidé z Česka, ve finále i z Prahy, neznají naše hlavní město. To jsem se rozhodl změnit,“ prozradil Cyril, který si dvouhodinovku cení na zhruba 300 korun na osobu.

„Jestli to není málo?“ zamýšlela se Agáta, která se netají tím, že zatímco její bratr je lidumil, ona má ráda peníze. A možná právě v tom je zakopaný pes. Protože zatímco jemu zkrachovala literární kavárna, ona vydělává na mnoha frontách, nejen na Instagramu.

Netrvalo to dlouho a Navrátil měl zájemců víc než dost. Lidí, kteří se s ním chtěli projít od Prašné věže až na Karlův most, bylo opravdu mnoho. Nezbývá než doufat, že ve smluvený termín budou na místě i s penězi. A že Cyrilovi zase nezbudou oči pro pláč.

Reklama

Další články

Načítám