Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Monika Foris Kvasničková (54) patřila k dětským hereckým hvězdám. Diváci si ji mimo jiné pamatují ze seriálu My všichni školou povinní, kde hrála dceru labilní učitelky Hajské (Gabriela Vránová) Alenu Hajskou.

Před kamerou se objevila už jako šestiletá a postupně šla z role do role. Není divu, že se jí přezdívalo „Tomáš Holý v sukních“. Zahrála si také v zahraničních filmech, větší herecký úspěch se ale bohužel nedostavil, ač oplývala obrovským talentem.

Kvasničková později propadla depresím, které se snažila tlumit alkoholem. „Když člověk pije z radosti, užívá si to, tak to nějak jde a člověk nevnímá tu zákeřnost, ale když se vám potom stane nějaká těžká situace, tak se to najednou přehoupne. A mně se to přehouplo do depresí a tam už jsem nevěděla, jak z toho ven,“ vyprávěla v pořadu ČT 13. komnata.

Nakonec v sobě našla sílu, začala se léčit a nějaký ten pátek už je v naprostém pořádku. Činorodá dáma a již dvojnásobná maminka se věnuje režírování, malování, cestuje a je šťastná po boku svého druhého manžela producenta a režiséra Pino Forise, s nímž procestovala celý svět. Mimo jiné žili v Indii, Španělsku i USA.

S manželem nyní představili dokumentární film Pólo - čest a výhra, který se, jak už název napovídá, věnuje koňskému pólu, tedy kolektivnímu jezdeckému sportu, který je mimo jiné značně populární ve Velké Británii. Režie a scénář tohoto dokumentu vznikal pod taktovkou právě Kvasničkové, produkci a taktéž režii měl na starost Pino Foris.

„Dokumentární film o koňském pólu na světě v podstatě neexistuje. Proto jsme se rozhodli jej natočit a přispět tak k popularizaci tohoto úžasného sportu. Koňské pólo je sice považováno za královský sport, ale pravda je, že je stejně finančně a časově náročný jako jakýkoli jezdecký sport. V mnoha případech ještě dostupnější,“ informovali manželé o svém novém dokumentu, který detailně popisuje svět tohoto sportu.

„S naší kamerou se vydáváme do klubů póla po celé Evropě. Navštívíme nejslavnější pólo klub na světě v Anglii i Švýcarsku, kde vrcholí celá sezona a odehrává se zde klání tradičního mistrovství světa na zamrzlém jezeře v St. Moritz. Potkáváme se s těmi nejlepšími z celého světa a sdílíme jejich příběhy a vzpomínky,“ popisují vznik dokumentu manželé. Jak je vidět, Kvasničková přece jen u natáčení zůstala. Jen trošku v jiné roli, než si ji pamatují diváci. Snímek poběží 14. ledna na Prima Zoom.

Související témata:
Monika Kvasničková

Reklama

Další články

Načítám