Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Se spisovatelkou Bárou Nesvadbovou jsme se setkali na vernisáži fotografií na pražském Masarykově nádraží, které mají upozornit na její nadační fond Be Charity pro hendikepované děti. Na snímcích pózuje ve skupinkách řada známých tváří od lékařů přes umělce včetně Báry.

„Bylo to nakombinované podle toho, jací lidé k sobě bytostně patří. To znamená, že já jsem s psychiatrem,“ smála se Bára, jejímž otcem byl spisovatel a psychiatr Josef Nesvadba a její maminka se praxi i po osmdesátce stále věnuje. „Stále léčí, ale ne mně. I když si ti lékaři nemohou pomoct a nejsem si jistá, jestli mohou vystoupit z té bubliny a nepoužívat svoji profesi na blízké lidí. Takže maminka to asi vědomě nedělá, ale podvědomě by se tomu těžko mohla ubránit,“ míní Bára.

Probrali jsme i její dceru Bibianu, která začala letos studovat v Dublinu. Nestýská se po ní Báře? „Ono to tak úplně není. Bi se hodně vrátila i do Čech. Chtěla by to mít půl na půl a studovat zároveň i tady, divadelní vědu. Má tady nesmírně fajn známost, je moc zamilovaná. A je pravdou, že i my dvě jsme si enormně blízko. Prostě se nám stýskalo,“ uzavřela Bára.

Reklama

Další články

Načítám