Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Bára Basiková (61) v sobotu slaví už rok mezi šedesátnicemi. Pořád aktivní a energické zpěvačce byste ale určitě hádali mnohem méně. Basiková se na pěvecké scéně objevuje už od 80. let, kdy začala zpívat s kapelou Precedens a Stromboli.

První sólové album Báry Basikové vzniklo v roce 1991 a neslo její jméno a příjmení. Na další desce už ji doprovázela kapela Basic Beat s Martinem Němcem z Precedensu. Basiková byla v 90. letech také úspěšnou muzikálovou zpěvačkou, zářila především v legendárním muzikálu Jesus Christ Superstar.

Později si mimo jiné zahrála v Rusalce, Johance z Arku nebo Kleopatře. Zalovili jsme v archivu a našli snímky Báry Basikové z konce 80. let a úspěšných 90. let, kdy válela na koncertních pódiích i ve zmíněných muzikálech.

Podívejte se na ně v galerii. Úspěšná je Basiková dodnes a fanoušky nadále baví na koncertech, potěšila i televizní diváky, když se před čtyřmi lety zúčastnila show Tvoje tvář má známý hlas. Na svém kontě má také několik spisovatelských počinů.

Související témata:
Hudební skupina Precedens

Reklama

Další články

Načítám